Utorak, 10 Siječanj 2017 14:09

Dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić na Gradsko vijeće uputit će Odluku koncesije za žičaru

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić kao predlagatelj uputit će na sjednicu Gradskog vijeća najavljenu za četvrtak, 12. siječnja Odluku o dodjeli koncesije za žičaru Dubrovnik-Srđ i Ugovor o koncesiji, dogovoreno je na jutros održanom sastanku gradonačelnika sa suradnicima.

Naime, nakon što je Ministarstvo financija RH konačno izdalo suglasnost za koncesiju više ne postoje prepreke dovršetku započete procedure i zaključenju ugovora kojim činom će sredstva od koncesijske naknade konačno postati prihod proračuna Grada Dubrovnika, što je i zakonski definirano.

Ugovor o koncesiji, sukladno zaključku Gradskog vijeća, predlaže se na razdoblje od 10 godina s varijabilnom koncesijskom naknadom od 15 posto ostvarenih prihoda od prodaje karata za vožnju žičarom, a uključivat će i već prethodno dogovorene pogodnosti za građane.

Prijedlog ugovora sadržavat će i obvezu prema kojoj je Excelsa nekretnine dužna platiti koncesijsku naknadu od 8. srpnja 2015. godine, dana stupanja na snagu posljednjeg godišnjeg odobrenja za rad žičare, a što je podsjetimo, prihvaćeno od strane tvrtke vlasnika žičare na sastancima održanim u Uredu gradonačelnika 30. lipnja i 6. srpnja 2015. godine.

Neposredno nakon usvajanja na sjednici Gradskog vijeća Odluka i Ugovor o koncesiji uputit će se Ministarstvu državne imovine kao pravnom sljedniku DUUDI-ja, Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture te Ministarstvu financija, ali i Državnom odvjetništvu Republike Hrvatske jer će se usvajanjem Ugovora o koncesiji te njegovim potpisivanjem od strane Grada Dubrovnika i tvrtke Excelsa nekretnine ispuniti svi uvjeti za zakonit rad žičare.

N.M.

frendy250

fabrio250

aerodrom250
konavle 250

zupa 250

zupanija 250