Utorak, 10 Siječanj 2017 21:15

Apsurd dubrovačkog studiranja; studentici nisu htjeli posuditi knjigu jer je s drugog odjela istog sveučilišta

Neobičnu (ne)zgodu doživjela je studentica diplomskog studija Odnosa s javnostima Sveučilišta u Dubrovniku na Odjelu za komunikologiju. Naime, ona kao studentica Odjela za komunikologiju nije mogla posuditi knjigu iz knjižnice koja se nalazi na Odjelu za ekonomiju, kao da se radi o nekom drugom, a ne istom sveučilištu. Da apsurd bude veći čak i pohađa predavanja na izbornom predmetu koja se održavaju na Odjelu za ekonomiju, što je omogućeno na dubrovačkom sveučilištu, i knjiga joj je bila potrebna za pisanje seminarskog rada iz tog izbornog predmeta.

„Studenti drugih odjela u knjižnici koja se nalazi u sveučilišnoj zgradi na Odjelu za ekonomiju i poslovnu ekonomiju u pravilu mogu posuđivati knjige, uz obvezu ostavljanja indeksa. Žao nam
je što je studentici bila onemogućena posudba knjige, radi se vjerojatno o problemu u komunikaciji.“ - stoji u odgovoru Sveučilišta u Dubrovniku na upit portala Dubrovnikpress.hr o ovom slučaju.

"Dodatno želimo istaknuti da za pojedine kolegije nema dostatno knjiga za sve studente sveučilišta, pa se prednost daje studentima s tog odjela. Također, u svim našim zgradama u knjižnicama je predviđen prostor i za čitaonicu, pa studenti mogu učiti ili pisati radove ako se knjige ne mogu iznositi, a mogu ih i posuditi kako bi ih kopirali". - naveli su s dubrovačkog sveučilišta.

V.Salvia

frendy250

fabrio250

aerodrom250
konavle 250

zupa 250

zupanija 250