Srijeda, 11 Siječanj 2017 09:30

Snijeg zatrpao Dubrovnik; zimski uvjeti na cestama

Tijekom noći Dubrovnik je zabijelio snijeg. Inače, na prometnicama su zimski uvjeti za vožnju, a Stožer civilne zaštite obavještava da su ralice na terenu te da se poduzimaju svi napori kako bi se prometnice što prije očistile i učinile prohodnima.

Dvije ralice čiste prometnice na području Grada, a jedna ralica prometnice u naselju Mokošica, obviještavaju iz Grada Dubrovnika navodeći da se prometnice čiste prema prioritetu i važnosti. Međutim, preporuka je i da građani zbog poledice ne koriste osobne automobile, a oni kojima je korištenje automobila nužno da prilikom vožnje obavezno koriste zimske opremu te povećaju oprez prilikom kretanja.
sn101172Obavještavaju se građani i da će javni prijevoznik Libertas do normalizacije uvjeta na prometnicama prometovati otežano i van voznog reda sukladno mogućnostima, o čemu više možete pročitati OVDJE.
sn101171Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić sazvao je krizni stožer svih dežurnih i komunalnih službi Grada Dubrovnika uputivši i apel svim građanima koji ne moraju da ne izlaze van svojih domova te ističe kako su sve dežurne i komunalne službe Grada Dubrovnika na terenu od ranog jutra i na raspolaganju svim građanima.

Na terenu su također i Dubrovački Vatrogasci te djelatnici Čistoće koji čiste pješačke koridore.

Također, nema nastave niti na Sveučilištu u Dubrovniku. Inače, snijeg je počeo padati oko 4.30 sati ujutro.

V.S.

frendy250

fabrio250

aerodrom250
konavle 250

zupa 250

zupanija 250