Petak, 19 Svibanj 2017 10:19

Perica Pušić (HSS Konavle) na završnom predizbornom skupu: Pobjeđujemo u drugom krugu!

Konavoski HSS održao je središnji predizborni skup u punom Domu kulture u Cavtatu. Kandidat na listi HSS-a Vlaho Mujo uvodno je zahvalio svima onima koji su na bilo koji način pomogli ili iskazali podršku HSS-u kampanji, ali, kazao je, i onima koji su se bavili predizbornim podvalama i niskim udarcima, jer su kandidatima HSS-a ulili dodatnu energiju.

- Nismo se osvrtali, naša kampanja je samo pozitiva, samo program i samo prave stvari za Konavle. HSS je velika ekipa ljudi koja funkcionira kao tim i koja okuplja. Oni koji nisu u stanju uklopiti se u tim i funkcionirati kao dio tima, logično je da pođu iz HSS-a. Mi smo svih ovih godina radili za Konavle i drago nam je da je naša vizija Konavala prihvaćena i da se svi ponose i hvale s onim što smo upravo mi napravili. – poručio je Mujo.
Skupu se obratila i Lucija Miljanić Macan, kandidatkinja za zamjenicu načelnika.

- Prioritetno treba zaštiti prostor od bespoštedne komercijalizacije koja uništava potencijale i u skladu s održivim razvojem potaknuti one investicije koje neće ugroziti osnove prostorne i ambijentalne specifičnosti  Konavala. – naglasila je Miljanić Macan.

Kandidat HSS-a za načelnika Općine Konavle Perica Pušić održao je poduži i energičan govor i posebno se osvrnuo na program, u kojem je kao prioritetne projekte istaknuo tri stvari: pametan i održiv gospodarski razvoj, demografsku politiku i učinkovitu lokalnu upravu.
- Ozbiljna općina s ovako velikim proračunom ne može u 2017. godini voditi isključivo komunalnu politiku. Mi našu infrastrukturu moramo stalno poboljšavati, ali gospodarski razvoj ne može čekati. U isto vrijeme moramo realizirati kvalitetne razvojne projekte  koji će osigurati sigurna i dobro plaćena radna mjesta. – kazao je Pušić.

Također, naglasio je potrebu ozbiljnog pristupa demografskim problemima i najavio konkretne mjere, kao što je poticana kućegradnja, kojima će mlade obitelji lakše  i bolje organizirati svoj život u Konavlima. Također, najavio je učinkovitiju općinsku upravu, davanje pravog značaja i važnosti mjesnim odborima koji mogu biti lokomotiva pozitivnih promjena na terenu, vraćanje dostojanstva konavoskom općinskom vijeću i reorganizaciju općinske uprave, odnosno proširenje djelokruga rada i na gospodarska pitanja.

- Moramo se bolje organizirati i po pitanju iskorištavanja sredstava EU fondova. Ne da ću odmah sutra osnovati Konavosku razvojnu kuću, nego je to trebalo napraviti još jučer. Ona će biti okosnica podrške privatnim poduzetnicima, a također i općinsku administraciju i druge službe pojačat ćemo kadrovima educiranim za EU projekte. – rekao je Pušić.

Perica Pušić najavio je ulazak u drugi krug, pozvavši svoje simpatizere da izađu na izbore jer mu je u ovom trenutku svaki glas važan.
- U drugom krugu imam bitno veći potencijal glasova od svih drugih kandidata i uvjeren sam da ćemo na kraju slaviti povijesnu pobjedu u Konavlima.  – poručio je Pušić.

DPP

frendy250

fabrio250

aerodrom250
konavle 250

zupa 250

zupanija 250