Petak, 19 Svibanj 2017 11:11

Dujmović: Po donošenju proračuna odmah raspisujemo natječaj za dom umirovljenika u Gružu

Piše:

Gradonačelnički kandidat HNS-a Valentin Dujmović danas je obišao hotel Gruž, u kojemu se prema proračunu za 2017. trebao nalaziti dom za umirovljenika. Dujmović je kazao kako će kad postane gradonačelnik odmah raspisati natječaj za uređenje doma umirovljenika u Gružu.

- Protukandidati koji su srušili proračun su rekli što misle o domu umirovljenika u Gružu. Oni su protiv. Dom umirovljenika je bio u proračunu, ali oni su svoje mišljenje rekli jer su glasali protiv. Želim nedvosmisleno reći da sam ja za dom umirovljenika. - rekao je Dujmović.

- Projekt je već mogao biti u poodmakloj fazi izgradnje, imamo građevinsku dozvolu, odmah ćemo u sedmom mjesecu raspisati natječaj, koji će biti gotov do kraja ljeta i može početi projekt. - izjavio je.

- To je početak, neće biti dovoljan broj mjesta za sve sugrađane u tom domu. Ali, treba planirati i veliki dom umirovljenika pokraj dubrovačke bolnice. To nas očekuje u budućnosti, a za što treba napraviti projektnu dokumentaciju kako bi krenuli u realizaciju tog projekta. Osim domova umirovljenika, svaki veći gradski predio treba imati dnevni boravak za umirovljenike, to se može brzo realizirati pa možemo očekivati da ćemo imati nekoliko dnevnih boravaka za naše umirovljenike. - objasnio je.

Dodao je kako će subvencije za one koji imaju mirovinu 1800 kuna ili manje ići s 200 na 300 kuna.
- Svakodnevno razgovaram s našim sugrađanima starije životne dobi, oni su zadovoljni obećanjima, ali bitno je da netko napravi što obeća. Ja ću to napraviti. - zaključio je Dujmović.

frendy250

fabrio250

aerodrom250
konavle 250

zupa 250

zupanija 250