Petak, 19 Svibanj 2017 14:39

Luka Korda u završnici kampanje družio se s najstarijim Konavljanima i najavio nova ulaganja u zdravstvo

Piše:
Luka Korda u završnici kampanje družio se s najstarijim Konavljanima i najavio nova ulaganja u zdravstvo Foto: Davor Mladošić/Dubrovnikpress.hr

Načelnik Općine Konavle Luka Korda koji se s Nezavisnom listom natječe za sedmi načelnički mandat, organizirao je jučer druženje sa štićenicima Doma umirovljenika na Grudi. U prigodi je organizirano i predavanje o zdravim načinima življenja koje je održao ugledni dubrovački kardiolog  dr. Antun Car. Tijekom predavanja doktor Car se prisjetio dana kada je u Domu zdravlja na Grudi otvorena kardiološka ordinacija.

- Kardiološka ordinacija otvorena je upravo zahvaljujući načelniku Luki Kordi. Još dok je taj projekt bio u povojima rekao sam Kordi kako ću ja osobno, ali i još neki liječnici vrlo rado dio svog vremena provesti u toj ordinaciji  kako bismo žiteljima Konavala pružili kvalitetnu medicinsku skrb. No, kazao sam mu da ne možemo raditi bez osnovnih uređaja koju su nam nužni za uspostavljanje dijagnoza. Korda je nakon tog razgovora sve te akte usuglasio s općinskim vijećnicima i Općina je potom kupila svu potrebnu aparaturu za rad. Od otvorenja ambulante pregledali smo oko tri tisuće pacijenata,  a Luka Korda je mnogima uspostavio dijagnoze i prije nego su ušli u ordinaciju .- prijestio se u šaljivom tonu dr. Car.

- Sjećam se jedno prigodom dok smo bili u općinskim prostorima ovdje na Grudi došao je jedan vaš sumještanin do Luke. Nešto su pričali, a on je rekao Luki da ga stiska u plućima. Luka mu je odmah rekao da ide u ambulantu, da ću ga ja pogledati, no taj je gospar rekao da nema vremena jer mora ići klati prace. Luka ga je ipak nekako nagovorio da ga pregledam. EKG je pokazao početak infarkta, gospar je odmah prebačen u Opću bolnicu Dubrovnik, potom u Split gdje je operiran i danas je dobro, i dalje kolje prace.- kazao je Car.

Da su u ordinaciji na Grudi zahvaljujući prvovremenim dijagnozama mnogim Konavljanima spašeni životi složio se i načelnik Korda.
- Pokazalo se da nismo falili kad smo otvorili kardiološku ordinaciju na Grudi. Nije važno koliko smo potrošili u nabavku opreme, važno je da su spašeni brojni životi. Da nema ove ordinacije naši bi Konavljani morali ići u OB Dubrovnik, tramakati se tamo amo, prijavljivati se na liste čekanja i čekati na preglede. Ovako dosta smo uložili i zdravstvo, financiramo i pet timova u Zračnoj luci Dubrovnik, koji u vrlo kratkom vremenu stignu u bilo koji dio Konavala kad je to potrebno ljudima pružiti hitnu medicinsku pomoć. I ovaj Dom je izgrađen kako bi naši Konavljani imali gdje, bez obzira na imovinsko stanje, dostojanstveno provesti starost.- kazao je Korda.

Najavio je i nove projekte vezane za zdravstvo koje će realizirati ukoliko dobije povjerenje birača da i dalje vodi Općinu Konavle
- Kandidati na našoj Nezavisnoj listi vrijedno su radili i osmišljavali nove projekte i programe potrebne Konavlima. Tako u našem programu nosimo otvaranje dodatnih specijalistih liječničkih ordinacija u Cavtati u na Grudi. Velika nam je želja i posebno ćemo ustrajati na otvaranju logopedske ordinacije za djecu.- najavio je Korda.

frendy250

fabrio250

aerodrom250
konavle 250

zupa 250

zupanija 250