Srijeda, 09 Kolovoz 2017 13:27

Deset dubrovačkih restorana dobilo Michelinovu preporuku

Direktorica METRO veleprodajnog centra Split Ivana Verunica i voditelj prodaje za ključne kupce METRO-a Josip Dujmović, uručili su plaketu Mariu Bundi, chefu restorana Nautika. METRO je globalni partner Michelinova vodiča, a ovim je posljednjem u nizu od deset dubrovačkih restorana službeno uručeno priznanje Michelinova gastro vodiča, takozvani Michelinov tanjur.

Nautika, Dubrovnik, 360°, Stara loza, Proto, Kopun, Vapor, Bistro Tavulin, Pantarul i Azur sada posluju s prestižnom preporukom jednog od najznačajnijih vodiča restorana u svijetu.

- Suradnju s Michelinovim vodičem METRO je ostvario i u Hrvatskoj kako bismo hrvatskim restoranima i ugostiteljima pomogli da zauzmu svoje mjesto na gastronomskoj karti svijeta. Deset dubrovačkih restorana s preporukom Michelina naši su dugogodišnji kupci s kojima METRO dijeli strast za kulinarskim savršenstvom i proizvodima vrhunske kvalitete, zbog čega nas iznimno raduje što su Michelinovi inspektori prepoznali njihovu ponudu. - naglasio je Josip Dujmović.

Više od trećine kupaca METRO-a u Hrvatskoj dolazi iz HoReCa sektora, među kojima su i 32 restorana s Michelinovom preporukom. Upravo zato iskustva i znanja stečena u suradnji s Michelinovim vodičem i kulinarskim natjecanjem Bocuse d'Or METRO koristi kako bi globalnim partnerstvima doprinio prepoznatljivosti hrvatske turističke i ugostiteljske ponude.  

S više od 100 godina iskustva u selekciji restorana, Michelinov vodič danas preporučuje više od 20 tisuća restorana u 30 svjetskih zemalja. Bilo da se radi o Europi, Aziji ili Americi, Michelinovi inspektori primjenjuju iste kriterije u ocjenjivanju kvalitete svakog restorana kojeg posjete anonimno. Koristeći jedinstven proces usavršavan tijekom desetljeća, MICHELINOV vodič postao je međunarodna referenca za fine-dining, a plaketa MICHELINOVOG vodiča službeno je priznanje da je restoran dio selekcije za 2017. godinu.

DPP

frendy250

fabrio250

adriatic maestral 250
aerodrom250
cistocareciklazno 250
konavle 250

zupa 250

zupanija 250
transporterban250

letprosvjed