Petak, 11 Kolovoz 2017 11:09

Crni, bijeli ili Vićanovi „oranž“, bojom i naljepnicama ne mijenjaju se devijacije

Piše:

Dok je u završnoj fazi izrada rješenja za 225 podnositelja zahtjeva koji su ostvarili pravo na dozvole, izrađeni su grafički uzorci sa specifikacijama budućeg izgleda dubrovačkih taksija. Konkretno, radi se o naljepnicama kojima će tako taksisti u budućnosti trebati krasiti svoje automobile.

Tako, prema Odluci o autotaksi prijevozu na području i s područja Grada Dubrovnika, svako autotaksi vozilo mora na krovu imati oznaku „TAXI“ s brojem dozvole, dok na bočnim i stražnjim stranama vozila mora imati istaknuta obilježja autotaksi vozila Grada Dubrovnika, s istaknutim telefonskim brojem pozivnog centra kojemu autotaksi prijevoznik pripada, dok vozila moraju biti u bijeloj ili crnoj boji.

Može se sad razglabati o natječaju i otvarati Pandorine kutije o načinima bodovanja, o čemu je već bilo ionako puno riječi, činjenici da ima više taksista nego taksi mjesta ili ne izdavanju računa od strane taksista, iako su obveznici fiskalizacije od 1. siječnja ove godine.

Lijepo je što se tu s taksijima stvari unificiraju, moglo bi se reći da se sve to skupa približilo i onoj ideji Pera Vićana o, kako on kaže, "oranž boji taksija", a pohvalno je da se uvodi reda i na ove načine u funkcioniranje ove djelatnosti u Dubrovniku. Od nekud se, uostalom, mora i krenuti.

No, u praksi, bili taksiji crni, bijeli ili Vićanovi „oranž“, naljepnicama na vozilima ipak se neće dekretom promijeniti očite devijacije na prometnicama Grada Dubrovnika, za koje su pojedinci među taksistima, naravno nipošto ne svi među njima, odgovorni.

Tako će i povremena divljanja, poput onog nesretnog prosvjeda prema Zračnoj luci Dubrovnik, dobiti tek ponešto unificiraniji pečat. No, za nadati se kako je ovo tek početak stabilizacije u samim odnosima na relaciji Grad-građani-taksisti, kako bi svima skupa (su)život ipak bio nešto jednostavniji.

frendy250

fabrio250

aerodrom250
konavle 250

zupa 250

zupanija 250