Subota, 02 Rujan 2017 19:51

Udruga "Sve ostalo je glazba" predstavila se u Čapljini

Dubrovačka udruga Sve ostalo je glazba svoju petu godišnjicu postojanja počela je obilježavati s Prvim međunarodnim seminarom klasične glazbe Ardea u Čapljini, Bosna i Hercegovina. Riječ je projektu čiji je nositelj Centar za obrazovanje i kulturu Akademija iz Čapljine, a koji se realizirao u partnerstvu s Udrugom Sve ostalo je glazba te Ustanovom Gallus iz Slovenije, uz podršku fonda Europske unije Creative Europe.

U Čapljini su tako punih osam dana okupilo pedesetak mladih glazbenika iz cijeloga svijeta koji su pohađali seminare četvorice uglednih glazbenika i profesoa: Arnulfa von Arnima (klavir), Gorana Končara (violina), Davida Grigoriana (violončelo) te dubrovčanina Maroja Brčića (gitara), koji su u sklopu seminara održali i uspješne koncerte.

Predsjednica Udruge Sve ostalo je glazba Ivana Jelača u prostorijama Akademije Čapljina održala je prezentaciju dosadašnjeg rada udruge ističući kako je misija Udruge približiti klasičnu glazbu mladima, pogotovo onima koji imaju averziju prema klasičnoj glazbi jer im djeluje strano.

- Cilj naših edukativnih glazbeno-scenskih kolaža je pokazati kako se i s klasičnom može postići suvremeni scenski izričaj te kako “ozbiljna” glazba s vremenom ne gubi ni vrijednost, ni značaj, ni kvalitetu, ali ni mogućnost uživanja recipijenata i izvođača u njoj, dodala je Frana Marija Vranković.

Jelača i Vranković, zajedno s osam stipendista seminara u crkvi sv. Franje Asiškog u Čapljini održale su glazbeno-scenski kolaž Sve ostalo je glazba, koji je modificirana verzija kolaža kojim su se prvi put predstavili javnosti u Sponzi početkom rujna 2012. godine.

DPP

frendy250

fabrio250

aerodrom250
konavle 250

zupa 250

zupanija 250