Ponedjeljak, 04 Rujan 2017 21:23

Djeca s juga Hrvatske na "Susretima djece hrvatskih branitelja"

Piše:

U organizaciji krovne Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata i pod pokroviteljstvom Ministarstva branitelja, 37 djece iz Dubrovnika, Konavala, Župe dubrovačke i Neretve sudjelovalo je na 15. natjecanju Susreti djece hrvatskih branitelja, održanome u Umagu te su osvojili sedam medalja. Susrete je otvorio ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved. Na Susretima je sudjelovalo 500 djece.

Inače, na putu do Umaga, na grob Andrije Matijaša Pauka, poginulog branitelja, u Pozorcu kod Trogira položili su vijenac, zapalili svijeću i pomolili se zajedno s njegovom majkom Ankom. Također, pomolili su se i kod Matijaševe biste u Općini Marina nakon što su bili ugošćeni kod načelnika Općine Ante Mamuta i njegove zamjenice Katarine Kazoti-Jerković. Djeci je o Pauku govorio njegov suborac Ivica Stojan.

U povratku su krenuli vrletima Velebita do Krivog puta da bi se pomolili, stavili vijenac i zapalili svijeću na grob još jednog branitelja ,stožernog brigadira Damira Tomljanovića Gavrana. Tom prilikom ekipu s juga Hrvatske dočekali su Gavranova majka Marija, kao i predstavnici grada Senja. Djeca su majci Mariji darovali sliku "Portret Damira Tomljanovića Gavrana", koja će krasiti njegovu spomen sobu. Slika je djelo dubrovačkog branitelja Roberta Kralja. Poklonili su i zlatnu medalju koju su na igrama osvojile djevojčice.

DPP

frendy250

fabrio250

aerodrom250
konavle 250

zupa 250

zupanija 250