Ponedjeljak, 11 Rujan 2017 14:02

Potpisani ugovori za bolnicu u Metkoviću i Dom mladih na Lastovu

Piše:

Ministar državne imovine Goran Marić danas je potpisao dva ugovora kojima će se realizirati bitni projekti Dubrovačko-neretvanske županije. Sa županom Nikolom Dobroslavićem potpisao je ugovor kojim se DNŽ na korištenje dodjeljuje zgrada suda u Metkoviću za potrebe Dnevne bolnice u ovom gradu. Pak, s načelnikom Općine Lastovo Leom Katićem potpisao je ugovor o dodjeli na korištenje Općini Lastovo prostorije bivšeg doma JNA u svrhu prenamjene prostorija Doma mladih Ubli.

- Prije nekoliko mjeseci ministru Mariću smo istaknuli probleme, a sad se sve riješilo. Konačno se po pitanjima korištenja državne imovine nešto pokrenulo, godinama nismo mogli dobiti odgovore od prijašnjih ustanova poput DUUDI-a, a danas se događaju konkretne stvari. - rekao je župan Dobroslavić.

Načelnik Općine Lastovo Leo Katić kazao je kako se u 25 godina ništa nije rješavalo po ovom pitanju, dodavši kako ga još više od ovog projekta veseli i najava ministra za dva druga projekta koja se tiču luke nautičkog turizma i buduće turističke zone, koja se i nalazi u Prostornom planu DNŽ.

- Današnji sastanak je rekapitulacija projekata koje smo obećali, a ono što nije realizirano bit će ostvareno u skoroj budućnosti. Što se tiče ugovora o korištenju za nekretninu u Metkoviću, on me iznimno veseli jer nema ništa važnije za psihološku i društvenu atmosferu od sigurnosti. Upravo je zdravstvena zaštita jedan od najvažnijih čimbenika kako bi se Hrvati u ovom kraju osjećali sigurno. Ponekad je lakše iz Metkovića doći u Zagreb nego u Dubrovnik. - objasnio je ministar Marić.

- Raduje me i što ćemo u skoro vrijeme realizirati i ova dva projekta sudbonosna za Lastovo. Vlada i Ministarstvo šalju jasnu poruku da je uloga Ministarstva oživljavanje RH projektima koji su više od 20 godina ne samo bili usnuli nego su bili zapušteni i uništavani. - kazao je Marić.

- Nama su kapaciteti ograničeni, proračun nam je 50 milijuna kuna, imamo stotinjak zaposlenih, ali dajemo svoj maksimum i učinit ćemo sve da pripomognemo oživljavanju ovakvih projekata. Naša zadaća je da barem po dva predmeta riješimo za svaki grad, općinu i županiju. U godinu dana to bi bilo više od tisuću riješenih predmeta, a ako svaki može generirati milijun kuna, to je barem milijardu kuna investicija. To jako puno znači u gospodarskom smislu što će se vidjeti u budućnosti. - zaključio je ministar Marić.

Također, jedna od tema sastanka bila je i Odluka o darovanju nekretnine u k.o. Kobiljača Općini Pojezerje u svrhu obnove društvenog doma – Doma omladine i malonogometnog igrališta uz dom. Inače, popodne će ministar Marić posjetiti i Općinu Konavle gdje će razgovarati o inicijativi Društva prijatelja dubrovačke starine da se tvrđava na Prevlaci prenamjeni u muzej.

frendy250

fabrio250

aerodrom250
konavle 250

zupa 250

zupanija 250