Utorak, 12 Rujan 2017 10:16

Vlahušić o Vili Čingrija: Franković treba reći: "Hvala Andro"

Piše:

Tek sad kad su srušili proračun vide da su srušili dobre projekte, riječi su kojima je donedavni dubrovčaki gradonačelnik Andro Vlahušić za portal Dubrovnikpress.hr prokomentirao jučerašnju izjavu gradonačelnika Mata Frankovića koji je rekao kako će Grad kupiti Vilu Čingrija. Radi se o državnoj imovini, koju je upravo Vlahušić namjeravao kupiti.

- Vila Čingrija je potrebna Gradu Dubrovniku, to je prostor koji će sutra s Ilijinom glavicom, ako bude pameti, definirati pješačku zonu. Dakle, od Ilijine glavice do Čingrije bi trebala biti pješačka zona osim za vozila stanara i gostiju koji se nalaze u tom predjelu. Čingrija je ključni objekt koji označava početak u pješačku zonu. - rekao je Vlahušić.

- Košta između 15 i 20 milijuna kuna, bivši ministar Slavko Linić i ja smo se dogovorili da bude 15 milijuna kuna. Ali, odlučeno je da mora ići u procjenu, da nisu sigurni, itd. Svakako, kad Grad Dubrovnik kupi Čingriju za te novce, sukladno namjeni, dobivat će najam i sam sebe će isplatiti. To treba biti prostor s vrhunskim restoranom u zgradi, s okolnim prostorom gdje može stati tisuću ljudi, taman 1,2 kilometara od Grada i 1,8 kilometara od gruškog terminala. - objasnio je Vlahušić.

Dodatno se osvrnuo na Frankovićeve nedavne riječi.

- Neki dan se Franković čudi kako ničega nema. Kako će biti kad su dva puta srušili proračun. To me podsjeća na Avare kad su došli u jedan grad. Zapalili su ga jednom, nije im bilo dovoljno pa su ga zapalili drugi put i onda se čudili kako nema ništa u tom gradu. - dodao je.

- Zato smo godinu dana bili bez ičega, zato godinu dana gradske službe ne rade skoro ništa. Zahvaljujući Matu Franković. Ako želi da Gradu ide dobro, ako želi biti uspješan gradonačelnik, prihvatit će sve moje projekte, kao što je potpisao ugovor za stanove za branitelje, a sada počeo realizaciju Čingrije. Treba reći: "Hvala Andro". Tako treba reći, a građanima poručiti: "Oprostite što sam srušio proračun Grada Dubrovnika". - zaključio je donedavni gradonačelnik Andro Vlahušić.

frendy250

fabrio250

aerodrom250
konavle 250

zupa 250

zupanija 250