Utorak, 12 Rujan 2017 11:43

Posljednji nastup Sinkovskog na ovogodišnjem "Poznom ljetu"

Posljednji nastup ruskog violinskog virtuoza Dmitryja Sinkovskog na Međunarodnom glazbenom festivalu Dubrovnik u pozno ljeto, održat će se večeras u Kneževom dvoru. Dubrovačkim simfonijskim orkestrom ravna Tomislav Fačini, a na programu su djela Ludwiga van Beethovena. Početak koncerta je u 21 sat.

Nakon izvedbi Vivaldijevih djela u petak te ovacija publike koja je vratila violinista na čak tri bisa, te nakon koncerta Stylus phantasticus u subotu s lutnjistom Lucom Piancom, Dmitry Sinkovsky će nastupiti još večeras s DSO-om u Beethovenovom Violinskom koncertu u D duru, op. 61. U drugom dijelu koncerta, publika će čuti Simfoniju br. 7 u A duru, op. 92.

Inače, Dmitry Sinkovsky je svoje obrazovanje stekao na prestižnom moskovskom Konzervatoriju Čajkovski te je osvojio brojne nagrade na važnim natjecanjima – od Premio Bonparti u Italiji do natjecanja Bach u Leipzigu, Musica Antiqua u Brugesu, Telemann natjecanju u Magdeburgu i brojnim drugima. Godine 2007., kada već ostvaruje značajnu karijeru violinista, Sinkovsky također usavršava svoj talent kontratenora, pa tako danas na svom repertoaru izvodi i uloge poznatih opera, kantata i oratorija. Uzevši u obzir njegove talente, ne čudi činjenica da Dmitry redovno nastupa po cijelom svijetu.

R.R.

frendy250

fabrio250

aerodrom250
konavle 250

zupa 250

zupanija 250