Četvrtak, 14 Rujan 2017 10:36

Milijunta putnica u Luku Dubrovnik stigla dva dana prije nego lani

Ove godine Luka Dubrovnik dočekala je svog milijuntog putnika dva dana ranije nego prošle godine. Milijunta putnica je Amerikanka Barbara Rogers iz Los Angelesa, koja je pristigla na brodu Krilo Star. Njoj je dobrodošlicu i ugodan boravak u Dubrovniku zaželio je ravnatelj Lučke uprave Dubrovnik g. Blaž Pezo i uručio joj buket cvijeća i prigodne poklone

- Oduševljena sam što sam u Dubrovniku i ugodno sam iznenađena svečanim dočekom. Ostajem u Dubrovniku do kraja tjedna do svog povratka u L.A. Na svom putovanju po Hrvatskoj do sada sam posjetila Zagreb, Rovinj, Split i Hvar, a ovo je moj prvi posjet Dubrovniku. Zasigurno ću se opet vratiti u vaš prekrasan grad. – izjavila je presretna Barbara.

Ravnatelj Lučke uprave Dubrovnik Blaž Pezo izjavio je kako je ove godine milijunta putnica stigla dva dana ranije nego lani.

- Očekujemo porast ukupnog prometa od oko 3 posto na godišnjoj razini, približujući se brojci od 1,4 milijuna putnika u 2017. godini. – istaknuo je ravnatelj Lučke uprave Dubrovnik Blaž Pezo.

Inače. tijekom ove godine brzobrodska linija Krilo Star povezuje Dubrovnik sa Splitom od 24. travnja. do 28.listopada, a u razdoblju od 23. svibnja. do 09. studenog plovi svaki dan te uplovljava u luku Pomena na Mljetu, Korčulu, Hvar i Milnu na otoku Braču.

Do kraja godine u usporedbi s prošlom godinom, očekuje se porast linijskog prometa putnika za više od 10 posto u dijelu upravo brzobrodskih linija i obalnog kruzinga, dok se promet brodova na kružnom putovanju očekuje s određenim smanjenjem od 10 posto. Do današnjeg dana u grušku luku uplovilo je 319 brodova na kružnom putovanju, a do kraja godine očekuje se još 124 uplovljavanja, tako da će u konačnici biti ostvareno ukupno 443 uplovljavanja brodova na kružnom putovanju. U ovoj godini na prvom ticanju luke Dubrovnik – Gruž dočekano je osam kruzera, od kojih su tri inauguralna ticanja novogradnji, te su do kraja sezone najavljena još dva broda koji su na svojim prvim putovanjima odabrali upravo Dubrovnik kao destinaciju ticanja.

DPP

frendy250

fabrio250

aerodrom250
konavle 250

zupa 250

zupanija 250