Petak, 22 Rujan 2017 22:25

Nastupom Martine Filjak i DSO-a zatvoren festival "Dubrovnik u pozno ljeto"

U sklopu Međunarodnog glazbenog festivala Dubrovnik u pozno ljeto, koncert Dubrovačkog simfonijskog orkestra pod ravnanjem Cristopha Campestrinija, a na kojemu je kao solistica nastupila pijanistica Martina Filjak, održan je večeras u Kneževome dvoru. Ovim koncertom zatvoren je i festival Dubrovnik u pozno ljeto.

Martinu Filjak, publika je imala priliku čuti u Brahmsovom Koncertu za klavir i orkestar br. 2 u B duru, dok je u drugom dijelu koncerta Orkestar izveo Schumannovu Simfoniju br. 4 u d molu, op. 120.

Martina Filjak trenutno je jedna od najtraženijih hrvatskih pijanistica u svijetu, ubraja se među najdarovitije hrvatske glazbenike mlađe generacije, a pažnju šire međunarodne javnosti privukla je 2009., kada je osvojila Zlatnu medalju i niz posebnih priznanja na renomiranom međunarodnom natjecanju u Clevelandu, te ubrzo potom debitirala u dvoranama Konzerthaus u Berlinu, Musikverein u Beču, kao i dvorani Zenkel u Carnegie Hallu.

Ovo joj je treća godina za redom da je nastupila s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom na festivalu Dubrovnik u pozno ljeto, koji je ovoga poznog ljeta kroz 15 koncerata ugostio brojna međunarodno priznata imena klasične glazbe.

V.S.

frendy250

fabrio250

aerodrom250
konavle 250

zupa 250

zupanija 250