Petak, 22 Rujan 2017 22:25

Nastupom Martine Filjak i DSO-a zatvoren festival "Dubrovnik u pozno ljeto"

U sklopu Međunarodnog glazbenog festivala Dubrovnik u pozno ljeto, koncert Dubrovačkog simfonijskog orkestra pod ravnanjem Cristopha Campestrinija, a na kojemu je kao solistica nastupila pijanistica Martina Filjak, održan je večeras u Kneževome dvoru. Ovim koncertom zatvoren je i festival Dubrovnik u pozno ljeto.

Martinu Filjak, publika je imala priliku čuti u Brahmsovom Koncertu za klavir i orkestar br. 2 u B duru, dok je u drugom dijelu koncerta Orkestar izveo Schumannovu Simfoniju br. 4 u d molu, op. 120.

Martina Filjak trenutno je jedna od najtraženijih hrvatskih pijanistica u svijetu, ubraja se među najdarovitije hrvatske glazbenike mlađe generacije, a pažnju šire međunarodne javnosti privukla je 2009., kada je osvojila Zlatnu medalju i niz posebnih priznanja na renomiranom međunarodnom natjecanju u Clevelandu, te ubrzo potom debitirala u dvoranama Konzerthaus u Berlinu, Musikverein u Beču, kao i dvorani Zenkel u Carnegie Hallu.

Ovo joj je treća godina za redom da je nastupila s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom na festivalu Dubrovnik u pozno ljeto, koji je ovoga poznog ljeta kroz 15 koncerata ugostio brojna međunarodno priznata imena klasične glazbe.

V.S.

frendy250
fabrio250

adriatic maestral 250
aerodrom250
ciban3
konavle 250

zupa 250

zupanija 250