Ponedjeljak, 02 Listopad 2017 17:55

Badminton: Zlatne Dubrovkinje Mia Čerjan i Lana Korać

Treće kolo Hrvatskog kupa u badmintonu za poletarce (do 11 godina) i za juniore (do 19 godina) održano je u Čakovcu. Na natjecanju je sudjelovalo 54 natjecatelja iz 9 klubova iz Zagreba, Čakovca, Dubrovnika, Koprivnice, Kuče i Novske. Badmintonski klub Aedium je nastupio sa 12 natjecatelja pod vodstvom trenera Ratka Galjera i Vlaha Čerjana, a ukupno su osvojili 5 medalja (4 u pojedinačnim i 1 u parskoj konkurenciji). Najuspješnije su bile Mia Čerjan i Lana Korać koje su pobijedile i osvojile zlatne medalje u pojedinačnoj konkurenciji kod juniorki odnosno kod poletarki.

Kod poletarki u pojedinačnoj konkurenciji Lana Korać je osvojila zlatnu medalju, a finalu je uvjerljivo pobijedila pobjednicu u prethodnom kolu Anu Pranić iz Zagreba. Lučia Galjer je bila nadomak medalje, u meču za broncu izgubila je od Vanje Novak iz Čakovca i na kraju zauzela četvrto mjesto. U istoj konkurenciji Romea Milković je šesta, a Karla Vuletić osma. Ukupno je nastupilo 12 natjecateljica.

Kod poletaraca je Patrik Karamatić osvojio brončanu medalju u pojedinačnoj konkurenciji. U polufinalu je bolji od njega bio kasniji pobjednik Vito Peti iz Čakovca, a onda je u meču za treće mjesto Patrik pobijedio Vita Blažića isto iz Čakovca. Ukupno je nastupilo 14 natjecatelja, a još su nastupili Niko Šumić koji je zauzeo šesto mjesto, te Patrik Konjuh koji je deveti.

Kod juniorki najuspješnija je bila Mia Čerjan koja je u osvojila dvije medalje, zlatnu u pojedinačnoj i brončanu u konkurenciji ženskih parova. Pojedinačno, Mia je nizom od 4 pobjede stigla do prvog mjesta, a u finalu je pobijedila Luciju Trgovac iz Zagreba, koja je pak prethodno u polufinalu pobijedila Barbaru Janičić. U meču za treće mjesto, Barbara je bila bolja od Antee Rendulić iz Zagreba i tako osvojila brončanu medalju.

U istoj konkurenciji, gdje je nastupilo 18 natjecateljica, Helena Zvone je šesta, Nikolina Kabiček osma, a Maris Guca četrnaesta. Mia i Barbara su igrajući zajedno u ženskim parovima osvojile treće mjesto i brončanu medalju. U polufinalu su izgubile od kasnijih pobjednica Trgovac/Cvitkušić iz Zagreba, dok su u meču za treće mjesto bile bolje od klupskih suigračica u paru Kabiček/Guca.

DPP

frendy250

fabrio250

aerodrom250
konavle 250

zupa 250

zupanija 250