Četvrtak, 05 Listopad 2017 12:21

Počinju operni prijenosi Kinematografa Dubrovnik

Poznatom talijanskom bel canto operom, Bellinijevom "Normom" u subotu, 7. listopada u 19 sati,   u Visiji  započinje operna sezona prijenosa uživo iz najveće svjetske operne kuće – Metropolitan opere iz New Yorka. Kinematografi Dubrovnik tako će i ove godine biti dio velike kino – obitelji koja broji više od 2000 dvorana u 70 zemalja svijeta čiji ljubitelji opere ne samo da mogu uživati u izvedbama najpoznatijih svjetskih solista, dirigenata i kazališnih umjetnika, nego imaju mogućnost proviriti i u nepoznati svijet koji se odvija iza pozornice tijekom izvedbe.

Nova sezona opera u Metropolitanu donosi ukupno deset prijenosa, uključujući pet novih produkcija koje će biti prikazane uživo u visokoj rezoluciji. Uz Normu, nove produkcije su Adesov "Anđeo uništenja", Puccinijeva "Tosca" , Mozartov "Cosi fan tutte" i Massenetov "Cendrillon".

U okviru sezone 2017/2018 u Metropolitanu će biti prikazani i ostali poznati naslovi: Mozartova "Čarobna frula", Donizettijev "Ljubavni napitak", Puccinijev "La Boheme", Rossinijeva "Semiramide" i Verdijeva "Luiza Miller".  

- Nastavljamo našu misiju da operu učinimo dostupnu svima. – riječi su Petera Gelba, ravnatelja Metropolitan opere koji je lansirao ciklus subotnjih matineja "The Met: Live in HD", a zahvaljujući kojemu i dubrovačka publika u dvorani Visia može uživati u prijenosima veličanstvenih opernih naslova.

Kinematografi Dubrovnik

frendy250

fabrio250

aerodrom250
konavle 250

zupa 250

zupanija 250