Četvrtak, 12 Listopad 2017 13:03

Gradonačelnik Franković s akademikom Krasićem

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković primio je danas dominikanca i akademika Stjepana Krasića povodom obilježavanja 80. rođendana koji će se obilježiti prigodnim znanstvenim zbornikom. Budući da akademik i dominikanac Krasić nije htio da se uz njegov 70. rođendan, kada se obično objavljuju takvi znanstveni zbornici, obilježi nekim znanstvenim skupom ili zbornikom, skupina njegovih prijatelja i poznanika smatrali da bi bila šteta propustiti tu priliku u povodu 80. obljetnice njegova rođenja da se i šira javnost upozna s njegovim bogatim životnim i znanstvenim opusom što će se tako dogoditi sljedeće godine.

Dominikanac i akademik Stjepan Krasić poznati je hrvatski povjesničar i dugogodišnji profesor povijesti na papinskom sveučilištu svetog Tome Akvinskog u Rimu i dvostruki rimski doktor koji je primio brojne nagrade za svoj rad u zemlji i inozemstvu.

Prilikom prijema, gradonačelnik Franković je kazao kako je iznimno važno odati priznanje akademiku Krasiću kako bi se i na taj način iskazala počast i zahvala za sve što je učinio za Dubrovnik i Hrvatsku.

- Dubrovnik je uistinu ponosan što ima znanstvenika i sugrađanina kao što je akademik Krasić. Ne smijemo zaboraviti sve što ste učinili u našim najtežim trenucima za Dubrovnik i Republiku Hrvatsku jer je vaš utjecaj u Vatikanu bio od iznimne važnosti. Nadam se da će vaš život i djelo biti inspiracija i budućim generacijama koje će na isti način voljeti i živjeti ovaj Grad. - poručio je gradonačelnik Franković akademiku Krasiću naglasivši i podršku Grada Dubrovnika u organizaciji ovog velikog jubileja.

Dominikanac i akademik Stjepan Krasić zahvalio se gradonačelniku Frankoviću na podršci ističući kako je do sada napisao brojne radove kako bi što trajnije sačuvao bogatu povijest Dubrovnika i Hrvatske, ali i kako ima još puno projekata koji ga čekaju da ih privede kraju.

DPP

frendy250

fabrio250

aerodrom250
konavle 250

zupa 250

zupanija 250