Petak, 13 Listopad 2017 11:32

Vido Bogdanović: Najveći skandal je što Kapetanić proziva gradskog vijećnika jer se on usudi razmišljati

Piše:

Gradski vijećnik smije imati svoje mišljenje, bez obzira kakvo to mišljenje bilo, ako nije baš profašističko, uostalom u Vijeću je da bi razmišljao i govorio, riječi su kojima je gradski vijećnik HSS-a Vido Bogdanović prokomentirao najnoviji istup gradskog vijećnika DUSTRA-e Rikarda Rossettija, koji je javno iznio stavove oko predviđenih ulaganja Društva prijatelja dubrovačke starine za austrougarsku tvrđavu na Prevlaci, o čemu više možete pročitati OVDJE.

Bogdanović kaže kako je i njega iznenadila ova inicijativa DPDS-a.

- Što se tiče konkretne stvari, začudio sam se toj inicijativi da se novci od dubrovačke baštine ulažu u tolikom iznosu u obnovu nečega što je upitno dubrovačko i upitno hrvatsko. Mislim, to je jedna okupatorska tvrđava. Meni ona kao Dubrovčaninu i Hrvatu ne znači ništa, osim da se može komercijalizirati poput Revelina, kako se to kaže, da se tako proširi turistička ponuda i da netko na tome ubere novac. - rekao je Bogdanović.

- Ne vidim opravdanje da se u cijeli projekt ide na ovaj način. Nemam ništa protiv toga da Društvo koristi svoje bogato iskustvo i manji dio novca uloži da se projekt pokrene pa se povuku neka sredstva EU fondova, ali dok se dubrovačka baština raspada na puno mjesta diljem cijele bivše Dubrovačke Republike, mi idemo obnavljati tvrđavu na Ponti Oštro, što će nam to? - zapitao se Vido Bogdanović.

Naveo je što ga još smeta u cijeloj priči.

- Dakle, potpuno je legitimno da Rossetti iznese svoj stav i postavi pitanje koje je postavio, ali nije legitimno da predsjednik DPDS-a Niko Kapetanić s njim polemizira na političkoj razini. Gospodin Kapetanić je predsjednik građanske udruge, nije politička osoba i on sad proziva gradskog vijećnika što se usudi razmišljati?! To je u cijeloj priči najveći skandal. - rezolutan je Bogdanović.

Nije želio previše komentirati Rossettijev stav kako je i donedavnom gradonačelniku Andru Vlahušiću zbog DPDS-a zabranjeno političko djelovanje.

- To je sad već sad čista politika, od toga nema niti juhe niti blitve. Političari vole govoriti što bi bilo kad bi bilo, no govorimo o konkretnim stvarima. O Ponti Oštro, pročistaču, kanalizaciji, to se može vrednovati. Reagirao je i Vlahušić, bio je osam godina na vlasti, znamo što je govorio i pričao, a vidimo stanje u Gradu Dubrovniku. Bolje bi mu bilo da šuti. - zaključio je gradski vijećnik HSS-a Vido Bogdanović.

frendy250

fabrio250

aerodrom250
konavle 250

zupa 250

zupanija 250