Ponedjeljak, 16 Listopad 2017 19:27

Rossetti: Nisam znao da ako smo u koaliciji s HDZ-om, moramo biti i u koaliciji s DPDS-om

Piše:

Stojim pri svom stajalištu da kao gradski vijećnik imam pravo postavljati pitanja od interesa građana i to ću raditi i dalje, riječi su kojima je gradski vijećnik DUSTRA-e Rikard Rossetti prokomentirao prašinu koja se podigla nakon što je prozvao Društvo prijatelja dubrovačke razine zbog ulaganja novca utvrđenih na gradskoj imovini u obnovu tvrđave na Prevlaci. Danas, "post festum" cijele priče, Rossetti je u kratkom razgovoru za portal Dubrovnikpress.hr, objasnio i kako ga brojni građani na putu zaustavljaju i čestitaju na njegovom upitu. Ispada tako, dakle, kako je Rossetti kazao ono što i mnogi građani misle.

Podsjetimo, sve je počelo vijećničkim pitanjem Rossettija na temu obnove tvrđave na Prevlaci, a nastavilo se s njegovom Facebook objavom "gdje je naveo i kako su mu rekli da se pripazi jer dira u osinje gnijezdo".

- Znači, kod građana moje riječi su naišle na jako dobar prijem, ali drugi "feedback" je onaj od Društva, koje me napalo da sam protiv Konavala. I ubuduće, na sjednicama Vijeća ja ću pitati sve ono što je u interesu građana. Uostalom, zato sam u Vijeću, a i u nekim sam godinama kad mi nije stalo hoće li se netko na mene ofenđati ili neće. Ako mislim da nešto trebam reći, reći ću. E sad, ja jesam očekivao reakciju DPDS-a, ali kroz argumentiranu raspravu, a oni su išli džonom, uključivši i političku priču kako se zastava treba vijoriti ponosno na tvrđavi. Što bi to trebalo značiti? U Gradu je toliko prioriteta, ne samo Kaše ili kanalizacija, tu je toliko toga drugoga. A ova tvrđava je jedna vojna, zapravo neprijateljska utvrda koju su izgradili Austrijanci. - rekao je Rossetti, dodajući kako se raspitivao koliko bi obnova mogla koštati.

- Pitao sam je li to pet ili deset milijuna kuna. A dobio odgovor da se radi o desecima milijuna kuna? U svrhu Muzeja Austrijske mornarice, dobro, s hrvatskom komponentom, ali svejedno. Pa kakve Austrijske mornarice?! Neka ga onda Austrija uspostavlja! Radi li se tu u Društvu prijatelja dubrovačke starine ili Društvu prijatelja austrijske starine?! - zapitao se Rossetti.

U svojoj objavi na Facebooku dotaknuo se i Andra Vlahušića, objasnivši kako bi "Vlahušić možda i sad bio gradonačelnik da se nije dodirnuo u novac koji je vodstvo DPDS-a zarađivalo na zidinama".

- Zamjeraju mi da sam spomenuo Vlahušića, nisam ga ja spomenuo, nego oni u svom pamfletu gdje su rekli da ja slijedim politiku Andra Vlahušića! A ja Andra Vlahušića nisam tri mjeseca ni vidio ni čuo. Oni su ga stavili u žižu pa sam im odgovorio zašto im on smeta. Govore da rušim koaliciju s HDZ-om. Mi smo u toj koaliciji, jesmo, to i ja govorim. Ali, nisam znao da ako smo u koaliciji s HDZ-om, moramo biti i u koaliciji Društvom prijatelja dubrovačke starine. - rezolutan je Rossetti.

Dotaknuo se i ugovora kojega je nekadašnji gradonačelnik Vido Bogdanović potpisao s DPDS-om.

- Bogdanović je te 1999. potpisao protupravan i protuzakonit ugovor, htio je najbolje, no ne znajući napravio je s Društvom doživotni ugovor, u kojemu nema datuma do kad DPDS upravlja zidinama, nego je sve to na neograničeno vrijeme, što je protuzakonito. Svaki gradonačelnik bi trebao podnijeti tužbu da se raskine ugovor, jer on po EU zakonima nije održiv. Međutim, to se ne radi, ne znam zašto. No, onda je ulaznica na zidine bila 12 kuna, nisu bili toliko veliki soldi, nije se nitko otimao za njih. Danas, drugi soldi, druga muzika. No, sad je situacija takva da je DPDS država u državi, u koju se nitko ne smije taknuti. Oni su nedodirljivi. - rekao je Rossetti.

- Da se razumijemo, ne pretendiram da imam pravo. Jesam za to da DPDS obnavlja baštinu, oni to rade jako dobro. Za to sam da im se da novca koliko požele na temelju troškovnika, ali za obnovu, a ne da oni raspolažu kako oni žele s novcem. U onoj državi, DPDS je u sastavu imao nekoga iz tadašnje Općine Dubrovnik, zašto sad nema nekoga iz gradske uprave ili Gradskog vijeća, nekoga tko bi bio prisutan? Puno toga bi se trebalo mijenjati, ne može to vječno biti tako zacementirano. No, pritom, ja neću dopustiti da me se napada samo zašto jer kao gradski vijećnik razmišljam svojom glavom. - zaključio je za portal Dubrovnikpress.hr gradski vijećnik DUSTRA-e Rikard Rossetti.

frendy250

fabrio250

aerodrom250
konavle 250

zupa 250

zupanija 250