Ponedjeljak, 16 Listopad 2017 20:47

Gužvovito

Ponedjeljak pun događanja u gradskoj upravi. Naime, dubrovački gradonačelnik Mato Franković i njegovi suradnici danas su čak imali četiri prijema, odnosno četiri protokolarna sastanka, na kojima je, osim predstavljanja samih budućih projekata, potrebno biti i pošto-poto nasmijan i pristupačan, na neki način na usluzi svojim gostima.

Primio je tako gradonačelnik Franković veleposlanicu Sjedinjenih država Juliet Valls Noyes, s kojom je govorio o održivom turizmu i odnosu Dubrovnika i filmske industrije, kao i o boljem povezivanju Dubrovnika i SAD-a, Franković je primio i veleposlanicu Irske Olive Hempenstall s kojom je pričao o ulaganju u sigurnost. Osim dvije veleposlanice, Franković je primio i akademika Luka Paljetka, kojemu je čestitao na njegovom prijemu u redovito članstvo u Europsku akademiju znanosti, umjetnosti i književnosti, a održao je i sastanak s međunarodnim izaslanstvom Interuniverzitetskog centra Dubrovnik kojima je obećao značajnu potporu Grada Dubrovnika, upoznavši ih detaljnije s projektom izgradnje studentskog doma.

U svakom slučaju, daljnji kontakti s IUC-om, američkim i irskim veleposlanstvom, kao i Lukom Paljetkom, su uspostavljeni, no ipak vjerojatno se radi o onome što je Frankoviću u njegovom poslu najmrže. Jer, jasno, ti sastanci ne rješavaju dnevne gradonačelničke poslove.

V.Salvia

frendy250

fabrio250

aerodrom250
konavle 250

zupa 250

zupanija 250