Ponedjeljak, 23 Listopad 2017 13:59

Franković pomaknuo rok izgradnje azila, kaže problem je što nitko ne želi životinje u svojoj blizini

Piše:

Gradonačelnik Mato Franković na konferenciji za novinare rekao je kako se nada da će kroz godinu dana biti završen azil za životinje. On je još u kampanji govorio kako će novi azil biti gotov za godinu dana, a sad je tako taj rok produžen. No, kazao je i kako je pronađeno zemljište u Dubrovačkom primorju, za koje se nada kako će se sve zainteresirane strane složiti kako je ono idealna lokacija za azil.

Dok se sve to ne realizira, Franković je kazao da će Grad Dubrovnik kupiti još 50 kućica za životinje.
- Krenut ćemo u izvršavanje radova na postojećim ogradamana Žarkovici, a kako bi životni vijek Žarkovice produžili na idućih godinu dana do kad se nadamo da ćemo kupiti zemljište kako bi počeli s izgradnjom novog azila za životinje. Ponavljam, problem s azilom je u tome što nitko životinje ne želi u svojoj blizini, ali vjerujem da ćemo u Dubrovačkom primorju taj skalin preskočiti u dogovoru s tamošnjim stanovnicima. - objasnio je Franković, koji je još rekao kako su plaćeni dugovi Društva za zaštitu životinja i kako će se promijeniti hrana u samome azilu za koju, kazao je, "iz Društva tvrde kako nije kvalitetna".

Po svemu sudeći, budući da se očito radi na "ušminkavanju" postojećeg azila za životinje, izgradnja novoga još je itekako na dugom štapu jer tek treba vidjeti što će Primorci reći o ovom projektu, koji već nije dobio "zeleno svjetlo" od stanovnika Pobrežja i Osojnika, gdje se prvotno azil trebao nalaziti.

frendy250

fabrio250

aerodrom250
konavle 250

zupa 250

zupanija 250