Nedjelja, 05 Studeni 2017 19:55

20. obljetnica dubrovačkog Inner Wheel kluba

Dubrovački Inner Wheel klub na svečani je način obilježio dvadesetu obljetnicu utemeljenja. Inner Wheel klubovi dio su svjetskog rotarijanskog pokreta i u svom djelovanju organiziraju raznovrsne humanitarne akcije. Članice dubrovačkog Inner Wheel kluba tako su u protekla dva desetljeća, uz ostalo, proveli akciju opremanja kuće za samohrane majke na Mljetu, te akcije kupovine posteljine, igračaka, invalidskih kolica i medicinskih aparata za Dječji odjel dubrovačke bolnice,kao i kupovine higijenskih potrepština i posteljine za ustanovu „Domus Christie“.

U suradnju s Centrom za socijalnu skrb članice kluba darivale su obuću i odjeću financijski ugroženim obiteljima, uplaćivale novčane priloge za liječenje i školovanje onima kojima je trebalo pomoći, posjećivale, darivale i družile se sa štićenicima Doma za djecu i mlade „Maslina“. Zabilježena je i njihova akcija slanja naranača za djecu Vukovara.

Na poseban način članice dubrovačkog Inner Wheel kluba ostvarile su suradnju s udrugom „Rina Mašera“ koja skrbi o osobama s mentalnom retardacijom, te udrugom za Down sindrom Dubrovačko-neretvanske županije, kontinuirano sudjelujući u akcijama opremanja i pomoći tim udrugama. Upriličile su tako i humanitarnu nogometnu utakmicu u kojoj sudjelovale sve članice Inner Wheel kluba, te u jednogodišnjem razdoblju financirale potrebe fizikalne terapije za udrugu Down sindrom. Sve to, pod motom „mijenjati svijet na bolje“.

Obilježavanje 20-te obljetnice dubrovačkog Inner Wheel kluba uveličale su članice klubova iz Rijeke, Splita, Čakovca , Varaždina, Beograda, Banje luke, Skopja , kao i predstavnica bratskog talijanskog Inner Wheel kluba iz Barija, s kojim dubrovački klub njeguje posebna odnose suradnje. Proslavi su se pridružili i članovi Rotary kluba Dubrovnik , Lions kluba Dubrovnik, udruge Rine Mašere kao i udruge za Down sindrom Dubrovnik, naše bivše članice i kao i bivši članovi Rotary cluba.

Raznovrstan program boravka u Dubrovniku, zaokružen je humanitarnom večerom u hotelu „Kompas“, a prihod svečane večere povodom proslave 20. obljetnice Inner Wheel kluba Dubrovnik , u iznosu od 300 kuna po osobi, Jadranski luksuzni hoteli donirat će Udruzi za Down sindrom Dubrovnik.

DPP

frendy250

fabrio250

aerodrom250
konavle 250

zupa 250

zupanija 250