Nedjelja, 12 Studeni 2017 14:34

HDZ-ovci u Karaci o samim počecima stranke

Dubrovački HDZ slavi 28. rođendan. Naime, stranka je osnovana u prostoru kaifća Karaka, pa su se tako članovi ove stranke danas tu i okupili da bi se podsjetili njezinih početaka.

Predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Dubrovnik i gradonačelnik Mato Franković uvodno je kazao kako je ta ideja u tim vremenima bila izuzetno opasna jer su osnivači bili okruženi policajcima, naznačivši "kako su oni sve bili spremni žrtvovati za slobodnu i neovisnu Hrvatsku".

Prvi predsjednik Općinske organizacije HDZ-a Dubrovnik Ivo Jelić prisjetio se početaka.

- Sjedali su tu agenti i gospođa Spase, koja je tu radila rekla nam je da oni hoće da nas se izbaci. A ona im je rekla da su oni njeni gosti i da ne prave nered. I gospar Božo Brajković je rekao onda da mu je puna kuhinja agenata, da je rekao da idemo vanka, izašli bismo. Ali on je tražio da se upiše u HDZ. Ne bi nas bilo ovdje da nije bilo Spase i Boža. - prisjetio se Jelić.

Ispričao se svima ako je ovo zadnji put da sudjeluje na ovoj svečanosti "jer je i danas teško tu uspio doći". - Ako ima itko u HDZ-u koga sam možda uvrijedio, ili oni mene, neka znaju da ono što je meni učinjeno sam zaboravio. Jednom me nisu pozvali na proslavu, a ja sam njima poslao onu zastavu, prvu s hrvatskim grbom koja je bila na Orlandu iza Drugog svjetskog rata. No, kako protiv protivnicima bio divlji, kako bih bio prema HDZ-ovcima. - rekao je Jelić.

Nakon okupljanja u Karaci, članice i članovi stranke fotografirali su se ispred crkve sv. Vlaha.

V.Salvia

frendy250

fabrio250

aerodrom250
konavle 250

zupa 250

zupanija 250