Ponedjeljak, 13 Studeni 2017 12:49

Vlahušić: Neka objave koji gradonačelnik i kad je dao gradske stanove; podobni u gradskim stanovima članovi su HDZ-a

Piše:

Nakon što je na protekloj sjednici Gradskog vijeća Grada Dubrovnika nezavisna vijećnica Matija Čale Mratović potaknula pitanje revizije korisnika gradskih stanova, gradonačelnik Mato Franković kazao je kako je veći dio revizije proveden te da je utvrđeno kako postoji 21 osoba koja gradski stan trenutno koristi neosnovano o čemu možete čitati OVDJE.

U, njima podobnim, medijima vijećnici Mosta Dolores Lujić i Maro Kristić objavili su pamflet u kojem čestitaju "ovoj gradskoj upravi na odlučnosti u namjeri da raščisti sve netransparentnosti i nezakonitosti uz poziv da javno objavi rezultate revizije kako bi građani imali uvid u stanje i korisnike gradske imovine" te tvrde da su se gradski stanovi "umjesto potrebitima dijelili podobnima".

Bivši gradonačelnik Andro Vlahušić govori pak kako je smiješno da Lujić i Kristić čestitaju aktualnoj gradskoj upravi, jer, kaže on, podaci revizije su dočekali novu gradsku upravu. Što se tiče dodjele podobnima, Vlahušić se tu slaže kako su se stanovi dodijeljivali takvima, ali, govori, ne u njegovu mandatu, jer, kaže on, kad je riječ o podobnima, riječ o članovima HDZ-a kojima su stanovi dodijeljeni prije.

- Upravni odjel za nekretnine napravio je već prije reviziju, ali i pravilnik o dodjeli gradskih stanova, no Franković i Kristić nisu htjeli da to dođe na Gradsko vijeće vijeće i postane javno. Svi ti podaci su i predani novoj gradskoj upravi. Neka objave popis gradskih stanova, neka objave koji je gradonačelnik, kad i kome dodijelio stan. Kad to objave vidjet će da u vrijeme dok sam ja bio gradonačelnik nikome nije dodijeljen stan mimo propisa, a oni kojima su dodijeljeni spadaju ili u socijalne kategorije ili među hrvatske branitelja. Tek par stanova dodijeljeno je zaslužnim građanima, sportašima, da preborde stanje dok su bez stana. - govori Andro Vlahušić koji je na čelu Grada Dubrovnika bio od 2009. do 2017. godine uz prekide zbog nesuvajanja proračuna.

- Oni koji su dobili stanove na račun toga što su bili podobni, nisu ih dobili u vrijeme mog mandata, a riječ je odreda o članovima HDZ-a. Neka se objavi i kome je dodijeljen stan, a ima zemljište ili mu je prije toga dodijeljeno ili ima drugu nekretninu. Ma, da je zakonski moguće, bilo bi dovoljno javno objaviti imena gradonačelnika koji su dali stanove i stranačku pripadnost onih kojima su stanovi dodijeljeni pa bi sve bilo jasno. Zato se meni koji nisam imao većinu u Vijeću kao gradonačelnik nije dopustilo da dovedem kraju reviziju, a kako gradonačelnici ne mogu raspolagati imovinom većom od milijun kuna ništa bez Gradskog vijeća nisam mogao učiniti, jer Franković, Kristić i DDS nisu htjeli da se učini. - kaže Vlahušić

- Stanovanje u Dubrovniku je glavni problem, a jedina mjera je subvencija za podstanarstvo koju sam uveo. - zaključio je bivši gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić.

frendy250

fabrio250

aerodrom250
konavle 250

zupa 250

zupanija 250