Ponedjeljak, 13 Studeni 2017 15:30

Između onih koji se nude Memed možda i najbolja opcija dubrovačkog SDP-a

Piše:

U Gradskom odboru SDP-a sutra ističe rok za predaju kandidacijskih lista za unutarstranačke izbore na kojima će se birati i novi predsjednik dubrovačkog SDP-a. Aktualni predsjednik organizacije Mladen Gojun, kao što je i sam nedavno istaknuo za portal Dubrovnikpress.hr, neće se ponovno kandidirati za predsjednika. On, naime smatra kako to mjesto pripada nekom od mlađih članova stranke.

Kandidata koji pretendiraju na mjesto prvog dubrovačkog SDP-ovca moglo bi biti nekoliko. No, pitanje je ima li itko od njih političkog iskustva i energije za rekonstrukciju političke organizacije koja već duži niz godina u Dubrovniku nema stav o ničemu, a trebala bi kao oporba HDZ-u i ne samo iznositi svoje programske vizije i načela, već i ukazivati na brojne nepravilnosti.

Naime, činjenica je kako su se lokalni SDP-ovci umjesto razvijanjem programskih politika posljednjih godina više bavili rješavanjem svojih privatnih problema uz pomoć politike. Od novog čelnika dubrovačke organizacije SDP-a svakako se očekuje da takvu praksu konačno prekine. No, teško da će iti jedan od onih koji navodno pretendiraju na mjesto predsjednika ima snagu potrebnu za politički zaokret, osim možda Božidara Memeda.

Naime, Upravo se Memed spominje kao favorit središnjice. No, njegova eventualna kandidatura svakako bi teško pala većini lokalnih SDP-ovaca pa su se oni organizirani u frakcije potrudili kako bi Memed, ukoliko se kandidira, imao nekoliko protukandidata.

Kao najizgledniji Memedov protukandidat spominje se Jadran Barač široj javnosti poznat samo kao kandidat za zamjenika SDP-ve gradonačelničke kandidatkinje Tatjane Šimac Bonačić na posljednjim lokalnim izborima.

I Roni Mladinić, koji bi također navodno trebao istaknuti kandidaturu, javnosti je poznat kao drugi kandidat za zamjenika nesuđene gradonačelnice Šimac Bonačić.

O kandidaturi za predsjednika GO SDP-a navodno razmišlja i Davor Mrša koji je bio vijećnik SDP-a prošlom sazivu Gradskog vijeća.

Memed, koji se navodno u posljednje vrijeme nećka oko kandidature, favoriziran je od središnjice zbog tužbe kojom je kao direktor Luke Dubrovnik zajedno s Nikom Šaljom 2013. godine tužio ondašnju Milanovićevu Vladu, odnosno Ministarstvo prometa, pomorstva i infrastrukture zbog dodjele koncesije za marinu tvrtki Laguna Trade Franja Pašalića.

Stav Memed svakako ima, no njegov je najveći problem što ne slovi za čovjeka koji okuplja. Osim ako i u tom segmentu koji je iznimno važan, ukoliko se kandidira i bude izabran za predsjednika GO SDP-a, ne napravi zaokret.

frendy250

fabrio250

aerodrom250
konavle 250

zupa 250

zupanija 250