Ponedjeljak, 13 Studeni 2017 20:46

Pronađite nestranačkog „uljeza“

Piše:

Oba kandidata za zamjenike gradonačelnika bit će nestranačke osobe, rekao je tadašnji kandidat za dubrovačkog gradonačelnika Mato Franković za portal Dubrovnikpress.hr još krajem veljače.

Franković je u međuvremenu postao gradonačelnik, a njegove zamjenice su Jelka Tepšić i Orlanda Tokić. Samo djelomično Frankovićeve riječi pokazale su se točnima, jer ispalo je da je Tokić bila član HDZ-a, iako, kako sama kaže, "ne i politički aktivna", dok je Tepšić uistinu bila nestranački kandidat. Valjda.

Jelka Tepšić tako se na obilježavanju osnivanja dubrovačkog HDZ-a ponašala kao punopravni član. Dobro, njezin otac bio je jedan od osnivača dubrovačkog HDZ-a, a Tepšić je poznata kao veliki simpatizer ove stranke...
No, kao nestranačka osoba, u najmanju ruku bilo ju je malo neobično gledati kako se fotografira s ostalim članstvom ove stranke na skalinima svetoga Vlaha.
jthdzŠto je tu pogrešno? Biti stranački dužnosnik ili nestranački sasvim je nebitno, odnosno o snazi stranke govori upravo kad može ponuditi svoj jak kadar, tj. ne govori to o nekom posebnom integritetu, kako to HDZ-ovci pokušavaju predstaviti. Ali, eto u primjeru Jelke Tepšić trebali bi u ovoj stranci dva puta razmisliti o busanju u prsa pojmom nestranačkog, kad se Tepšić doima kao sve, ali ne kao nestranačka osoba.

Ukoliko se u međuvremenu pod velom tajnosti nije učlanila u HDZ, što opet govori dovoljno samo za sebe. Baš zato jer je riječ je o osobi koja je na pitanje portala Dubrovnikpress.hr, koji je prvi pisao kako će ona biti kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika, odgovorila kako su to samo priče o čemu možete čitati OVDJE, dodajući kako neće daljnje komentirati te navode. Kad eto, nije prošlo puno, ona je sjedala na "pressici" kraj Frankovića na kojoj je i objavljeno da zajedno s Tokić i s njim ide u izbornu utrku.

Uostalom, predsjednik dubrovačkog HDZ-a i gradonačelnik Franković nedavno je, baš na ovoj proslavi kazao kako obje zamjenice dolaze iz HDZ-a. Pa je li onda Jelka Tepšić stranačka ili nije, je li "uljez" na fotografiji ili ne.

Kad je Jelka Tepšić u pitanju uistinu ništa ne smije iznenaditi.

frendy250

fabrio250

aerodrom250
konavle 250

zupa 250

zupanija 250