Utorak, 14 Studeni 2017 10:41

Idu li HDZ i borba protiv korupcije u istu rečenicu?!

Piše:

Kako to već čine po nekakvoj njihovoj tradiciji, i ove su se godine HDZ-ovci okupili i proslavili 28. obljetnicu osnutka stranke u Dubrovniku. I ove su godine, kako to i inače čine godinama, održali prigodne govore, a među govornicima dominirao je gradonačelnik Mato Franković, koji je govorio o korupciji navodno zatečenoj u komunalnim društvima u vlasništvu Grada.

I sve bi to bilo OK i donekle podnošljivo, jer ipak u istu rečenicu HDZ i borba protiv korupcije baš i ne idu, da netom što je počeo držati svoj slavljenički govor Franković nije pozdravio Božidara Kalmetu, istog onog kojemu je sredinom listopada na Županijskom sudu u Zagrebu počelo suđenje u aferi HAC-Remorker, a optužen je i u kraku afere Fimi medija.

- Nakon što smo preuzeli odgovornost za Grad, preuzeli smo odgovornost za sva komunalna društva, suočili se s brojnim problemima, od potpuno nefunkcionalne gradske uprave do brojnih problema u komunalnim društvima koji dosežu u pojedinim segmentima velike razmjere korupcije. - rekao je Franković svojim stranačkim kolegama i simpatizerima.

Franković inače otkad je postao gradonačelnik ne prestaje govoriti o zatečenoj korupciji, koju nikako da dokaže. U Hrvatskoj je naime moderno kod smjene vlasti da oni koji "uzjašu" na mjesta onih koji su "sjahali" govore o zatečenoj korupciji, ali je niti jedan još nije dokazao, odnosno nije izašao s konkretnim dokazima koji upućuju na koruptivne radnje jer moderno je naime, kad je u pitanju korupcija, pozvati se na istražne organe koji bi je trebali dokazati.

Tako je i Franković o navodnim korputivnim radnjama u nekim gradskim tvrtkama, sve što je potrebno, a iz čega bi se mogle iščitati natruhe korupcije proslijedio na istražne organe, barem je tako u nekoliko navrata izjavio.

Inače Kalmeta koji je pozdravljen od gradonačelnika Frankovića u Karaci se nije pojavio, a niti je viđen u Gradu tijekom obilježavanja 28. obljetnice osnutka HDZ-a.

Možda Kalmeta tijekom sudskog postupka i dokaže svoju nevinost. Možda se i dokaže da u komunalnim društvima u koja prstom stalno upire Franković, nije bilo korupcije.

On će inače još neko vrijeme pričati o korupciji jer dok skreće pozornost javnosti na navodne koruptivne radnje naveliko zapošljava stranačku sljedbu, a sve "transparentno" putem javnog natječaja.

frendy250

fabrio250

aerodrom250
konavle 250

zupa 250

zupanija 250