Petak, 24 Studeni 2017 11:47

Rezultati 24-satnog pojačanog nadzora brzine kretanja vozila

Tijekom akcije pojačanog nadzora brzine kretanja vozila koja je kontinuirano trajala od 6 sati ujutro u četvrtak do 6 sati jutros, policijski službenici prometne policije na prometnicama Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zbog nepropisne ili neprilagođene brzine kretanja prekršajno su sankcionirali 144 vozača.

Akcija je provedena na ukupno 83 lokacije na kojima je kontrolirano ukupno 351 vozilo, a u provedbu akcije bio je uključen maksimalno raspoloživi broj djelatnika prometne policije koji su koristili sve raspoložive uređaje za nadzor brzine kretanja vozila. Najveća brzina kretanja vozila od 104 km/h izmjerena je na državnoj cesti D-8 u mjestu Baćina kod Ploča.

U pripremu akcije uključili su se i građani predlažući lokacije na kojima su smatrali da je potrebna veća prisutnost policije i nadzor brzine. Pristigli prijedlozi su uzeti u obzir te su odabrane lokacije pogodne za mjerenje brzine, a pristigli prijedlozi će se koristiti i kod sljedećih akcija.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska nastavlja s provođenjem preventivno-represivnih aktivnosti kojima je cilj smanjiti broj prometnih nesreća. Tako će se u noći sa subote na nedjelju 25./26. studenoga provesti akcija pojačanog nadzora alkoholiziranosti vozača.

DPP

frendy250

fabrio250

aerodrom250
konavle 250

zupa 250

zupanija 250