Nedjelja, 03 Prosinac 2017 14:13

Završeni Dani otvorenih vrata peljeških podruma

Završena je iznimno uspješna dvanaesta po redu manifestacija Dani otvorenih vrata peljeških podruma kojom su pelješki vinari promovirali i učvrstiti brand „Plavac mali“ od kojeg su nastala poznata vina. Manifestacija je održana u organizaciji Udruge Plavac mali – Pelješac, Pelješki vinskih puta, HGK - Županijske komore Dubrovnik, Obrtničke komore Dubrovačko-neretvanske županije pod pokroviteljstvom Dubrovačko-neretvanske županije, Turističke zajednice županije te u suorganizaciji peljeških turističkih zajednica i općina i ovogodišnjeg sponzora tvrtke Romerquelle.

Nakon izložbe crno bijele fotografije ruralnog područja Dubrovačko – neretvanske županije, autora Slobodana Rosića, pod nazivom „Nekada je to bilo ovako“, ocjenjivanja mladih vina i natjecanja u kuhanju lovačkog gulaša u Domu vinarske tradicije u Putnikovićima, pelješki vinari su spremno dočekali brojne vinoljupce plavca te ponudili sve svoje proizvode na kušnju u sklopu Dana otvorenih vrata peljeških podruma.

Ova manifestacija nastavak je aktivnosti promocije vina, Peljeških vinskih puta – Pelješac vinsko carstvo na koje su se odlučili vinogradari i vinari kako bi građanima, ugostiteljima, turističkim djelatnicima, veletrgovcima i ostalima u vinskoj, trgovačkoj i turističkoj djelatnosti približili svoje proizvode. Ovogodišnja manifestacija vina vodila je kroz Pelješke vinske pute, vinarije, podrume i kušaone većine peljeških vinara. Osim kušnje mladih, kvalitetnih i vrhunskih vina od poznate sorte „Plavac mali“, posjetioci su se upoznali i s pričom o „Plavcu malom“, različitim lokalitetima na kojima uspijeva te o tehnologijama koje se primjenjuju kako bi se od autohtone sorte grožđa dobila kvalitetna i vrhunska vina.

DPP

frendy250

fabrio250

aerodrom250
konavle 250

zupa 250

zupanija 250