Utorak, 05 Prosinac 2017 18:05

Dobroslavić i Franković s premijerom Plenkovićem o CA, kašnjenju pošte, kongresnom centru...

Župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić i gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković, kao i drugi čelnici lokalnih samouprava s juga Hrvatske, sastali su se danas s premijerom Andrejom Plenkovićem, koji je novinarima poslije sastanka kazao "kako je fokus razgovora bio na ključnim projektima za razvoj Dubrovačko-neretvanske županije, a posebno na kvalitetnijoj prometnoj povezanosti".

- Razgovarali smo o rješavanju pitanja koja se odnose na granične prijelaze, ali i o Pelješkom mostu te cestovnim pravcima koji bi olakšali gužve u ljetnim mjesecima – bilo da je riječ o Pelješcu ili putu iz Dubrovnika prema Zračnoj luci ili recimo prema sjeveru. - rekao je premijer koji je izrazio zadovoljstvo protekom turističke sezone na jugu Hrvatske.

- Dubrovnik je grad u kojem imamo najvišu kvalitetu turističke ponude i sigurno može biti primjer i drugima, a potrebno je razvijati i dalje koncept kongresnog turizma u Dubrovniku koji bi jačao destinaciju i produžio sezonu. Na sastanku smo među ostalim razgovarali i o boljoj povezanosti otoka. - rekao je predsjednik Vlade RH.
plenkovic sastanak zupanija 051217 1Župan Nikola Dobroslavić izrazio je zadovoljstvo dolaskom premijera povodom Dana dubrovačkih branitelja te napomenuo kako sa sastanka želi istaknuti tri za njega najvažnije točke.

- ”Razgovarali smo o svim našim problemima, a ja bih istaknuo tri stvari. Prvo i osnovno da Pelješki most ide dalje i uskoro se očekuje izbor izvođača radova. Druga je povratak Trgovačkog suda u Dubrovnik, a treća važna stvar je potpuna podrška Vlade našoj inicijativi kongresnog centra u Dubrovniku. - rekao je župan Dobroslavić.

Gradonačelnik Mato Franković rekao je kako je s premijerom razgovarao o problematici kašnjenja pošte, ali i o problemima koji građani
Dubrovnika imaju s Croatiom Airlines.

- U petak nam dolazi predsjednik Uprave Croatia Airlinesa i vjerujem da ćemo i to uskoro riješiti. Zahvalili smo se premijeru na činjenici da će Vila Čingrija uskoro postati vlasništvo Dubrovnika, ali i zbog pokretanja procedure prijenosa vlasništva ljetnikovca Kaboga na Grad Dubrovnik. - rekao je gradonačelnik Franković.

DPP

frendy250

fabrio250

aerodrom250
konavle 250

zupa 250

zupanija 250