Utorak, 05 Prosinac 2017 22:06

Ugostitelji zadovoljni odustajanjem Frankovića od podizanja cijena najma

Udruga ugostitelja Dubrovnik pozdravlja odluku Gradske uprave kojom seodustaje od najavljenih povećavanja cijena najma poslovnih prostora i zakupa javnih površina. Predsjednik Udruge ugostitelja Dubrovnik Ante Vlašić, navodi se u priopćenju Uduruge, „izrazio je zadovoljstvo otvaranjem komunikacije s Gradom i gradonačelnikom Frankovićem, koji je nedavno održao sastanak s predstavnicima ugostitelja“.

„Zahvaljujemo gradonačelniku Frankoviću na prepoznavanju ovog problema koji bi biovelikapreprekakvaliteti turističke ponude Grada. Ovom odlukom gradonačelnik je pokazao spremnost za profesionalnu suradnju sa strukom, što smo i željeli od samog početka, i ponosan sam što smo upravo mi otvorili ovo pitanje, poslavši jasne zahtjeve gradonačelniku. Drago nam je što se i Udruženje obrtnika Dubrovnikuključilo u rješavanje ove problematike. Imajući na umu isti cilj, ugostitelji moraju nastupati zajedno i ujedinjeno s Gradom, za boljitak turističke ponude i gospodarstva Dubrovnika.“ – piše u priopćenju.

„Ohrabrena ovom odlukom, Udruga izražava nadu kako će se stabilna i otvorena suradnja s Gradom nastaviti i dalje, u korist svih građana i razvitka gospodarstva cijelog kraja. „ – stoji u priopćenju.

Podsjetimo, povodom najava gradske uprave Grada Dubrovnika o promjenama uvjeta najma poslovnih prostora i komunalnih propisa, Udruga ugostitelja Dubrovnik pozvala je gradonačelnika Frankovića da otvori komunikaciju s predstavnicima sektora iz kojega je u posljednjih šest godina u gradski proračun uplaćeno 400 milijuna kuna. Gradonačelniku Mati FrankovićuUdruga je javno uputila tri zahtjeva, da se odluke Grada koje utječu na pojedinu struku moraju donositi nakon konzultacija s predstavnicima struke, da se odluke Grada moraju donositi na transparentan način i uz ravnopravan učinak na sve poslovne subjekte te da je odluke Grada potrebno objavljivati na vrijeme i planski, kako bi poslovni subjekti na koje odluka utječe mogli napraviti pripremu za sljedeću poslovnu godinu.

D.M.

frendy250

fabrio250

aerodrom250
konavle 250

zupa 250

zupanija 250