Srijeda, 06 Prosinac 2017 13:24

Grad se spojio na CRONECT mrežu; poboljšava se komunikacija između žurnih službi

Piše:

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković i direktor tvrtke Odašiljači i veze Mate Botica potpisali su danas ugovor o pružanju usluga CRONECT mreže i zakupu uređaja i opreme u svrhu ustrojavanja komunikacijskih kanala između komunalnih tvrtki Grada Dubrovnika i žurnih službi.

Ugovor uključuje uslugu korištenja komunikacijske mreže na administrativnom području Grada Dubrovnika, održavanje sustava i edukaciju korisnika, zakup dvije fiksne i 23 ručne stanice/mobilna radijska uređaja kao i nabavku ostale potrebne opreme nužne za rad sustava u cjelini.

Inače, treba reći kako je kontekstu osiguravanja normalne komunikacije žurnih službi, u ovom slučaju Grad Dubrovnik realizirao projekt koji je u cijelosti trebao biti zadaća države, odnosno Državne uprave za zaštitu i spašavanje.

- Sad će sve žurne službe, kao i Hrvatska gorska služba spašavanja, Crveni križ te gradske tvrtke Čistoća, Libertas i Sanitat moći ostvariti komunikaciju i u slučaju ako padne Internet sustav. Ovako smo sigurno unaprijedili komunikaciju između svih službi koje moraju komunicirati u kriznim situacijama. - rekao je Franković.

- Sustav će omogućiti komunikaciju unutar sektora, ali i da se po potrebi sve službe spoje u jedan kanal. Također, uvest ćemo vježbe u tim situacijama, kako bi službe djelovale onako kako trebaju djelovati. - rekao je Franković.

Direktor tvrtke Odašiljači i veze Mate Botica kazao je kako je Grad Dubrovnik prva jedinica lokalne samouprave koja se odlučila cjelokupno priključiti na ovaj sustav. Zahvalio se "gradonačelniku Frankoviću koji je prepoznao vrijednost ovoga sustava".

frendy250

fabrio250

aerodrom250
konavle 250

zupa 250

zupanija 250