Četvrtak, 07 Prosinac 2017 10:27

Dobroslavić: Apsurdno je da se tvrtka bez zaposlenih može javiti na natječaj za Pelješki most

Župan dubrovačko - neretvanski Nikola Dobroslavić uputio je priopćenje za javnost nakon što je objavljena informacija kako je zbog žalbe tvrtke „Lipov Gaj“ zaustavljen izbor tvrtke za nadzor nad radovima na projektu Pelješkog mosta, a time i cijeli projekt. Inače, riječ je o tvrtki bez zaposlenih!

„Nažalost, točna je informacija kako je jedna tvrtka bez zaposlenih i osnovana s deset kuna temeljnog kapitala podnijela žalbu na natječajnu dokumentaciju za nadzor nad izgradnjom Pelješkog mosta. Nažalost takva žalba ponešto odugovlači natječajni postupak za izbor nadzora nad izgradnjom, a premda je apsurdno da tvrtka s takvim referencama uopće može utjecati na natječajni postupak, po sadašnjim propisima i to je moguće.“ – piše Dobroslavić.

„Naglašavamo, međutim, da to ne zaustavlja projekt jer je natječaj za izvođenje radova završen i predstoji izbor izvođača, a do sklapanja ugovora zasigurno je moguće izabrati tvrtku koja će radove i nadzirati.“ – stoji u priopćenju župana Nikole Dobroslavića.

„Očekujemo da sve mjerodavne institucije maksimalno ubrzaju postupak za dobivanje izvođača radova i nadzora na ovom prevažnom projektu za Dubrovačko-neretvansku županiju, ali i najvažnijem strateškom hrvatskom projektu. To je obećao i predsjednik Vlade na nedavno održanom sastanku u Dubrovniku. Također očekujemo da se izmjenom propisa onemoguće ovakva ometanja i otezanja postupka javne nabave, jer je najvjerojatnije da se radi o manipulacijama.“ – napisao je Dobroslavić.

DPP

frendy250

fabrio250

aerodrom250
konavle 250

zupa 250

zupanija 250