Četvrtak, 07 Prosinac 2017 10:55

Kobešćak ususret Barceloneti: Ova utakmica nije prekretnica, puno je još bodova u igri

Piše:

Utakmica protiv Barcelonete nosi dodatnu težinu jer tu sad igraju i naše bivše kolege Felipe Perrone i Josip Vrlić, rekao je trener Juga Vjekoslav Kobešćak na konferenciji za novinare održanoj ususret utakmici Juga i Barcelonete, koja će se u sklopu četvrtog kola vaterpolo Lige prvaka, odigrati u subotu na bazenu u Gružu s početkom u 18.30 sati.

Jug je u prve tri utakmice zabilježio dvije pobjede i poraz, a Barceloneta je na jednoj pobjedi, porazu i neriješenom rezultatu.

- Barcelonetu su zaustavili Brescia i Olympiakos. Prije svega, kvalitetom. Olympiakos igra brzo, ali ima i tešku konjicu s Obradovićem i Bušljom, koji imaju snagu zaustaviti centre Barcelonete, a i ostvariti prednost u napadu. Brescia je sporija, ali više je tu bila stvar fizičkog aspekta igre. Barceloneta tu nije bila na nivou. Radi se o ekipi koja ima taktički pristup igri, analiziraju protivnike i iz utakmice u utakmicu se vide nove stvari, a pritom ne gube svoju igru. - rekao je Kobešćak, dodajući kako očekuje utakmicu punu visokog tempa.

- Sumnjam da je ova utakmica prekretnica. Naime, 42 boda je u igri, tek smo došli do 9. Ona puno znači, ali ne mislim da pobjedom ili porazom odlazimo ili ne odlazimo na "Final eight". Puno toga je ispred nas. Nakon tri kola samo Pro Recco ima maksimalan broj bodova u obadvije skupine. Svaki bod je zlata vrijedan, pobjeda još više, ali nas čeka uskoro još i Brescia, ali i Hrvatski Kup. Puno utakmica koje su važne. - pojasnio je Kobešćak.

Vratar Juga Marko Bijač kazao je kako "svi skupa jedva čekaju da utakmica počne", a Maro Joković je objasnio kako Jug mora pronaći odgovor na brzu igru španjolskog sastava.

- Ako zadržimo nivo pokretljivosti i brzine u tranziciji imamo velike šanse za pobjedu. - dodao je Joković.

frendy250

fabrio250

aerodrom250
konavle 250

zupa 250

zupanija 250