Utorak, 23 Siječanj 2018 13:22

U Prirodoslovnom muzeju otvorena izložba „Lipo cviće uokolo Cvita Mediterana“

Izložba „Lipo cviće uokolo Cvita Mediterana“ otvorena je danas u Prirodoslovnom muzeju Dubrovnik. Radi se o gostujućoj izložbi Prirodoslovnog muzeja Split, koja prikazuje fotografije endemične flore srednje Dalmacije, od otoka Čiova, preko Kozjaka i Svilaje do kanjona rijeke Cetine.

Izloženo je ukupno 38 fotografija. Autori izložbe su ravnatelj splitskog Prirodoslovnog muzeja Nediljko Ževrnja i kustos istog Muzeja Dalibor Vladović. Izložbu su otvorili ravnateljica PMD-a Ana Kuzman i Nediljko Ževrnja.

Kuzman je iskazala zadovoljstvo suradnjom ovih dvaju muzeja, napominjući kako je započela 2012. godine kad je bilo prvo gostovanje splitskog Prirodoslovnog muzeja u Dubrovniku s izložbom "Kukci u kulturi". Rekla je kako se u dogledno vrijeme planiraju još dvije izložbe ovoga Prirodoslovnog muzeja Split u Dubrovniku.

- Jedna će biti na proljeće, također izložba fotografija na temu orhideja, a druga koncem ove godine o raznolikosti ribolovnih alata u Hrvata. - rekla je Ana Kuzman.

Ževrnja je rekao da se među izloženim fotografijama nalazi i Dubrovačka zečina.
- Ova izložba je prvi put otvorena 2005. godine, tada u čast 1700 godina Grada Splita, zato i nosi taj naziv. Ali, slobodno se može proširiti na cijelu Dalmaciju. Proširili smo je s novim vrstama da bi je završili pred svetog Duju, u svibnju ove godine. Moj kolega Vladović i ja često smo botanički na terenu i ovo što vidite tu je rezultat tog rada. - rekao je Ževrnja o ovoj izložbi, koja inače ostaje otvorena do 16. travnja.

V.Salvia

frendy250

fabrio250

aerodrom250
konavle 250

zupa 250

zupanija 250