Petak, 09 Veljača 2018 11:54

Počele maškare

Otvaranjem izložbe "Karakteri Držićevih drama" akademske slikarice Josipe Šare, uz koju su predstavljeni i kalupi maski koje su rađene u gipsu, u TIC Pile otvoren je Dubrovački karneval. Nakon službenog otvaranja đir po Stradunu učinili su mališani iz dječjih vrtića Pile i Izviđač.

Uz otvaranje izložbe predstavljen je i program Festivala. Direktorica TZ Grada Dubrovnika Rmana Vlašić zahvalila je svim partnerima na realizaciji programa, a više o programu rekao je zamjenik pročelnika UO za sport, socijalnu skrb i civilno društvo Miho Katičić.

U sklopu karnevalskog programa, navečer u Lazaretima s početkom u 20 sati, održat će se „Maškarata ispod kuplja“ u organizaciji Art Radionice Lazareti, a za dobru atmosferu će se pobrinuti DJ Brane.

U subotu će biti maškarana zabava za najmlađe i njihove obitelji u Lazaretima, Dječja maškarata je u Mokošici u nedjelju jutro, Valcer pod maskama na Stradunu u nedjelju popodne uz nastup Gradske glazbe Dubrovnik i Karnevalskog benda. Maškarane povorke za učenike osnovnih škola u ponedjeljak će biti tijekom tijekom dana, a navečer maškarana zabave za srednjoškolce u Lazaretima. Za vrtićku djecu maškarana povorka će biti u utorak tijekom jutra.

Završna manifestacija Dubrovačkog karnevala su tradicionalni Ultimi od karnevala, koji će se održati u utorak, u 21 sat, za sve vesele maske uz karnevalsku atmosferu i nastup sastava Trio Gušt u Revelinu.

V.S.

frendy250

fabrio250

aerodrom250
konavle 250

zupa 250

zupanija 250