Subota, 10 Veljača 2018 11:53

Ispravljena nepravda: Konavoski načelnik Lasić uručio priznanje Mihu Sturici

Načelnik Općine Konavle Božo Lasić i predsjednik Zajednice sportova Općine Konavle Đino Kralj ispravili su u petak nepravdu koja je nenamjerno nanesena Konavljaninu Mihu Sturici, pišu iz Općine Konavle.

Naime, Sturica nije bio na dodijeli priznanja uspješnim konavoskim sportašima koja se održala 23. prosinca prošle godine, a riječ je o sportašu koji se u trap streljaštvu natjecao cijeli svoj život te osvojio praktički sve što se osvojiti može. Načelnik Lasić sa suradnicima stoga ga je posjetio u njegovu domu na Obodu.

- Prvo natjecanje na razini Hrvatske imao sam 1960. godine s klubom Dubrovnik u kojem sam proveo cijeli život. Natjecao sam se sve do rata, a osvojio sam kako s klubom tako i pojedinačno jako puno priznanja i naslova. - kaže Sturica dok pokazuje diplomu iz 1977. na kojoj je naznačeno ”savezni majstor”.

- To je u šahovskom terminu velemajstor. - ponosno kaže on te ističe kako je u tom sportu izrazito uspješan bio i Ivo Uroš, Konavljanima poznatiji kao ‘Brko’.

Inače Miho Sturica živi na Obodu sa suprugom Marijom, a u braku su već 53 godine. Njegov unuk, a kako drugo nego Miho Sturica, također je sportaš, no njegov izbor su oktanski sportovi. Ove godine završio je drugi u Hrvatskoj u svojoj N1 klasi.

DPP

frendy250

fabrio250

aerodrom250
konavle 250

zupa 250

zupanija 250