Nedjelja, 11 Veljača 2018 12:33

U Pridvorju kušnja vina od tek otkrivene konavoske sorte ”Dubrovačka crna”

Načelnik Općine Konavle Božo Lasić nazočio je u Pridvorju predavanju stručnjaka o pripremi vinogradara za predstojeću sezonu, a tom prilikom organizirana je i kušnja vina od nedavno otkrivene autohtone konavoske sorte radnog naziva ”Dubrovačka crna”.

U samostanu u Pridvorju dr. Marko Karoglan sa zagrebačkog Agronomskog fakulteta održao je predavanje o načinu rezidbe loze s obzirom na lanjsku zimu, a nakon toga održana je prezentacija o ”Dubrovačkoj crnoj” i kušnja ove sorte koju je 2015. godine otkrio Niko Cvjetković

Načelnik Lasić uvodno se obratio okupljenima i istaknuo kako će Općina i dalje podržavati ovakve hvalevrijedne projekte.

- Općina će podržavati sve takve hvalevrijedne projekte, a smatram da ova sorta ne bi trebala nositi naziv ”Dubrovačka crna” s obzirom na to da je riječ o autohtonoj konavoskoj sorti. - rekao je načelnik Lasić čije su riječi ispraćene aplauzom.

Ispred udruge Agroturizam Konavle pozdravnu riječ održao je predsjednik Ivica Vodopić, a dr. Karoglan je istaknuo kako je naziv ”Dubrovačka crna” tek ‘radni’ te se zahvalio Općini Konavle i Zračnoj luci Dubrovnik na financijskoj potpori projekta.

DPP

frendy250

fabrio250

aerodrom250
konavle 250

zupa 250

zupanija 250