Ponedjeljak, 12 Veljača 2018 11:05

Gružani, nedjeljom se snalazite

Svi Gružani koji bi nedjeljom ili blagdanom trebali poći u Lapad ili u bolnicu, a ne voze automobil, nemaju novca za taksi ili nekoga tko ih može prebaciti, osuđeni su na noge. Tako očito smatraju u Libertasu, budući da nedjeljom linija Kantafig-Babin kuk, koja obuhvaća i bolnicu, ne prometuje u popodnevnim satima.

Radi se o autobusu broj 7, koji tako nedjeljom s Autobusnog kolodvora posljednji put kreće u 14.40 sati. Inače, drugim danima, ovaj autobus ide do 19.40 sati. Tako su stanovnici Gruža, koji bi trebali do bolnice, osuđeni na devetku, koja je praktički svako sat vremena te koja staje kod Tommya.

Vjerojatno je Libertasu ekonomski neisplativo nedjeljom na ovoj liniji voziti cijeli dan, što je tek nelogično jer ovaj javni gradski prijevoznik ne bi trebao biti tu da uštedi na nečemu toliko normalnome, kao što je vožnja nedjeljom, pa tako osnaži svoju ekonomsku bilancu, nego da bude na usluzi građanima.

Rjeđe Libertas vozi i na nekim drugim linijama ovim danom, slučaj je to na liniji Nuncijata-Pile, kao i Viktorija-Gruž. Uopće, nejasna je sama intencija da se nedjeljom na određenim relacijama ne vozi. Kao da nedjeljom eto svi stoje u kućama, bez potrebe da izađu vanka ili obave nešto. No, kad se radi o "sedmici", koja dakle podrazumijeva bolnicu, inzistiranje Libertasa na niti jednom polasku autobusa nakon 14.40 sati, već spada pod neobavljanje osnovne dužnosti javnog gradskog prijevoznika. A to je stati na usluzi građanima, pa makar eto i nedjeljom popodne.

V.Salvia

frendy250

fabrio250

aerodrom250
konavle 250

zupa 250

zupanija 250