Ponedjeljak, 12 Veljača 2018 14:31

Radovi na Mirinovu bit će gotovi do kraja mjeseca, slijede radovi u Staroj Mokošici

Piše:

Predsjednik Uprave Vodovoda Lukša Matušić sa suradnicima obišao je danas radove na izgradnji vodoopskrbnog cjevovoda Štikovica-Vrbica-Lozica-Mokošica te radove na izgradnji sustava prikupljanja i odvodnje otpadnih voda naselja Lozica. Radovi su započeti još 2013. godine, kazao je Matušić, i nisu tekli baš glatko.

- Izgradnja kanalizacijskog i vodoopskrbnog sustava Štikovica-Vrbica-Lozica započela je još 2013. godine i imala je svojih uspona i padova. Nova uprava je preuzela ovu investiciju na kojoj je bilo puno problema s izvođačem i podizvođačem radova. Bilo je problema i od strane Hrvatskih voda jer je prijetio raskid ugovora i nitko se više nije želio baviti s ovim projektom. Glavni izvođač u investiciji nije nalazio smisla, nije vidio isplativost i mi smo se uhvatili privesti ove radove kraju jer nema smisla raditi Staru Mokošicu i područje Glavice ako se ovi radovi ne završe jer u tom slučaju ne bismo imali povezan sustav. Lozica bi ostala kao otok jer je crpna stanica smještena u Mokošici ispod magistrale. - kazao je Matušić, najavivši skori nastavak radova u Staroj Mokošici.
vodovodmirinovo 4- Nakon ovih radova koji bi trebali biti okončani krajem veljače planiramo raspisati novi natječaj za Staru Mokošicu, vodoopskrbu i odvodnju jer za taj projekt imamo građevinsku dozvolu i riješene imovinsko-pravne odnose. Moram reći da mi je žao što su se radovi malo odužili jer izvođač zaista imao objektivnih problema. Naime ovdje je dubina mora tri metra, bili smo svjesni da će doći do prodora mora, ali nismo očekivali da će to biti u ovolikom obimu. Čeka nas još montiranje crpne stanice Lozica i još neki elektroinstalaterski radovi. Kad to okončamo krenut ćemo s asfaltiranjem. - rekao je Matušić.
vodovodmirinovo 1Inače, tijekom realizacije ovog projekta izgrađeno je ukupno 3192,00 metara vodoopskrbnog cjevovoda na potezu Štikovica – Vrbica – Lozica – Mokošica, 3177,00 metara kanalizacijskog cjevovoda, 630 metara tlačnog kanalizacijskog cjevovoda i kanalizacijska crpna stanica Lozica.

Izgradnjom vodoopskrbnog cjevovoda stvaraju se preduvjeti povezivanja vodoopskrbnih sustava Ombla i Palata, čime će se značajno povećavati sigurnost vodoopskrbe naselja Zatona, Orašca, Gornjih sela i Elafita, a rješava se i pitanje vodoopskrbe objekata na potezu od Termoterapije do Lozice.

Izgradnjom kanalizacijskog sustava u Lozici, te planiranom izgradnjom kanalizacijskog sustava u Mokošici, omogućiti će se priključenje svih objekata na sustav odvodnje otpadnih voda grada Dubrovnika.

Ukupna vrijednost izvedenih radova iznosit će 9,5 milijuna kuna. Financijska sredstva osigurana su sufinanciranjem Grada Dubrovnika i Hrvatskih voda iz EIB – CEB programa.

Inače, gradonačelnik Mato Franković dobrano je kasnio na obilazak radova.
vodovodmirinovo 2

frendy250

fabrio250

aerodrom250
konavle 250

zupa 250

zupanija 250