Utorak, 13 Veljača 2018 13:22

Bogdanović na sudu kazao kako bi upravljanje financijama od zidina trebalo drukčije riješiti; svjedočit će Šuica i Franković

Bogdanović na sudu kazao kako bi upravljanje financijama od zidina trebalo drukčije riješiti; svjedočit će Šuica i Franković Foto: Vedran Salvia/Dubrovnikpres.hr

Na dubrovačkom sudu jutros je započelo suđenje po privatnoj tužbi bivšeg predsjednika Društva prijatelja dubrovačke starine Denisa Orlića i DPDS-a protiv bivšeg gradonačelnika Dubrovnika Andra Vlahušića o čemu možete čitati OVDJE, te iskaz aktualnog predsjednika DPDS-a i bivšeg tajnika Nika Kapetanića o brojanju novca od ulaznica OVDJE, dok je u nastavku suđenja kao svjedok obrane svoj iskaz dao i bivši gradonačelnik Dubrovnika Vido Bogdanović koji je i potpisao ugovor s DPDS-om kasnije nadograđivan dodacima.

- Potpisivanje ugovora bilo je temeljem odluke Poglavarstva, a na prijedlog DPDS-a. Negdje 1998. godine smo započeli razgovore, dogovorili uvjete i ja sam taj ugovor potpisao temeljem odluke Poglavarstva. Mislim da je i ugovor iz šezdesetih bio na neodređeno vrijeme. Mislim da se to dogodilo po inerciji. U to doba prihodi od zidina nisu bili ni približni kasnijim brojkama. Karta je bila 12 kuna i mi smo bili zadovoljni tim odnosom. Može se postaviti pitanje je li to bilo pametno i vizionarski. - rekao je uvodno Vido Bogdanović dodavši kako nije bilo poteškoća ni pritužbi na način upravljanja zidinama te da Grad u zidine nije ništa ulagao.

- Većinu saznanja o današnjim odnosima DPDS-a i Grada imam iz medija. Čak sam se ponudio za posrednika da se razna viđenja te suradnje riješe dogovorom. - rekao je Bogdanović, a na pitanje kakva su nesuglasja DPDS-a i Grada kazao je kako su Vlahušić i dio vlasti smatrali da treba na određeni način oduzet zidine DPDS-u jer je Grad vlasnik te da treba na drugi način organizirati upravljanje zidinama.

- Ja smatram da se s punim povjerenjem i ubuduće može Društvu ponuditi upravljanje zidinama. Teško je zamisliti neko poduzeće ili javno tijelo koje bi približno upravljalo zidinama, a upravljanje financijama bi trebalo drukčije riješiti. - kazao je Vido Bogdanović.

Suđenje je za danas zaključeno svjedočenjem Vida Bogdanovića, a nastavit će se svjedočenjem bivše gradonačelnice Dubravke Šuice i aktualnog gradonačelnika Mata Frankovića.

Redakcijsko izvješće

frendy250

fabrio250

aerodrom250
konavle 250

zupa 250

zupanija 250