Srijeda, 14 Veljača 2018 14:41

Dimna bomba

Piše:

Čudo se dogodilo. Još jučer predsjednica dubrovačkog HSU-a i savjetnica gradonačelnika za osobe treće životne dobi Olga Muratti kukala je i preko HDZ-ovih biltena pozvala Grad Dubrovnik i Županiju dubrovačko-neretvansku da u svoje proračune uvrste stavke o financiranju punkta pripravnosti hitne medicine na Elafitima. Pak, Mato Franković danas je promptno reagirao.

Zapitao se Franković kojim "mjerilima i parametrima Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje mjeri potrebu za pružanjem hitne medicinske skrbi i jesu li pri donošenju odluke o gašenju ove usluge razmatrali činjenicu kako postoje dani kada se zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta s Elafita ne može doći u Grad i kako je u takvim situacijama adekvatna medicinska usluga jedina slamka spasa za one koji su u potrebi i žive na Elafitima". Također, shodno tome napisao je kako će "predložiti Gradskom Vijeću Grada Dubrovnika da prilikom donošenja odluke o rasporedu viška sredstava iz proračuna u 2017. godini osiguramo dostatna sredstva za financiranje punkta hitne medicine na Elafitima".

I eto, u roku 24 sata želja Olge Muratti se ispunila. I, oboje su tu na dobitku! Franković zato jer je reagirao brzo, Muratti zato jer se eto njena riječ sluša. No, radi se tu o prozirnoj igri skrivača, a ispostavilo se i čemu Muratti kao savjetnica služi Matu Frankoviću.

Koliko god da je punkt pripravnosti hitne medicine na Lopudu, Kalamoti i Šipanu potreban i nužan, odnosno koliko god da je odluka HZZO-a nebulozna, ovaj igrokaz bio je nepotreban. Nejasno je s kojim kompetencijama je Muratti savjetnica gradonačelnika za osobe treće životne dobi, ali barem što se tiče ovog primjera, jasno je s kojom ulogom. Niti manje niti više, da bi bacila dimnu bombu uz koju bi poslije Franković valjda ispao svemoguć.

I bez njene reakcije, a i s njom, stanovnici Elafita imali bi punkt pripravnosti hitne medicine. Stoga, žalosno je na što se svela uloga nekadašnje šefice dubrovačkog SDP-a i predsjednice Gradskog vijeća Grada Dubrovnika. Zapravo, njen poziv Grad i Županiji na reakciju, najviše govore o konačnom političkom padu Olge Muratti.

Nekoć, kao uvjerena socijaldemokratkinja bila je u mogućnosti krojiti dubrovačku politiku, a danas glavu na marginama iste te politike održava namještajući "loptu na volej" Matu Frankoviću, a koji je također u ovom slučaju neke stvari mogao pametnije odigrati. Ne treba svemu zvuk fanfara, gdje kad stvari kad se odrade u tišini kudikamo su efektnije.

Ovako, sve skupa ispalo je samo prozirno da ne može prozirnije.

frendy250

fabrio250

aerodrom250
konavle 250

zupa 250

zupanija 250