Četvrtak, 08 Ožujak 2018 21:00

Učenici OŠ Marina Držića školski državni prvaci u plivanju

Jedan od najljepših bazena u Hrvatskoj Plivalište Vukovar prvi je put bio domaćin velike završnice Državnog školskog prvenstva u plivanju. Više od 250 sportaša stiglo je iz 15 hrvatskih županija, a novi državni prvaci učenice su OŠ Kantrida iz Rijeke te učenici OŠ Marina Držića iz Dubrovnika.

Natjecanje je organizirao Hrvatski školski sportski savez uz pomoć Školskog sportskog saveza Vukovarsko-srijemske županije, a pod pokroviteljstvom Središnjeg državnog ureda za šport.

U konkurenciji dječaka zlatom su se okitili plivači OŠ Marina Držića iz Dubrovnika koji su osvojili 252 boda, srebrom je nagrađena ekipa OŠ Kantrida iz Rijeke s 230 bodova dok su treće mjesto zasluženo izborili učenici OŠ Krune Krstića iz Zadra s ukupno 220 bodova.

Sportski duh i odlično plivanje pokazali su ponajbolji osnovnoškolski plivačice i plivači koji su se za završnicu izborili pobjedama na županijskim razinama, a u Vukovaru su se natjecali u četiri kategorije: 50 metara slobodno, leđno, prsno i delfin. Snage su odmjerili i u dvije štafetne discipline: 4x50 metara mješovito i slobodno.

Natjecanje je otvorio predsjednik Hrvatskog školskog sportskog saveza Nikola Perković. Svečano otvorenje uveličali su nastupi Hrvatskog akademskog kluba sinkroniziranog plivanja Mladost, zbor Vukovarski golubići te vukovarske mažoretkinje.

DPP

frendy250

fabrio250

aerodrom250
konavle 250

zupa 250

zupanija 250