Nedjelja, 11 Ožujak 2018 19:37

Apsurd države, bez suda se ništa ne može privatniku koji na Brgatu ima nelegalni deponij smeća

Župski vijećnik Antun Bašić na nedavnoj sjednici Općinskog vijeća upozorio je na problem deponija na Brgatu, na lokaciji kod crkve, naznačivši kako tamo to sve skupa ružno izgleda. Općina Župa dubrovačka je inače poduzela sve mjere u svojoj moći kako bi se deponij očistio, ali apsurd je da unatoč tome što krši zakon privatniku na čijem je zemljištu zasad nitko ništa ne može, što je istaknuo i pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Jure Marić, odnosno čekaju se sudske odluke.

- Ne znam ima li vlasnik dozvolu, ali vjerojatno nema da bi odlagao ovakvo što. Tu ima svega, od građevinskog otpada, smeća, kartona, drva, gipsa, nema što nema. Privatno je vlasništvo, ne znam tko je vlasnik. Navodno se tu radi parking. Čovjek je uzeo, neka pravi što hoće, ali ovo bi trebalo sanirati. Sve skupa baš se vidi s puta, promet je sve veći. Ružno izgleda, kako nama, tako i drugima koji tu prolaze. – kazao je Antun Bašić.

Pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Jure Marić kazao je kako je vlasnik pod prekršajem.
- Prekršaj je već napisan. No, tamo gdje je privatno vlasništvo ne možemo ulaziti. S naše strane je sve odrađeno. Javne površine čistimo sami, ali gdje su privatnici imamo problema jer to obično potraje sa sudskom procedurom. Bili smo na terenu dva puta. S nekima nažalost teže ide. Na još tri lokacije se sudski raspravljamo, nadam se da ćemo problem uspjeti riješiti. - kazao je pročelnik Jure Marić.

Svakako, i ova situacija na Brgatu, govori o sporom hrvatskom pravosuđu, koje tako nije u stanju spriječiti ovu sramotu na Brgatu, a oko koje su Općini Župa dubrovačka ruke nažalost vezane.

V.Salvia

frendy250

fabrio250

aerodrom250
konavle 250

zupa 250

zupanija 250