Ponedjeljak, 12 Ožujak 2018 11:10

Kobešćak: Pobjedom protiv Brescije zakoračili bi prema Final eight turniru

Piše:

Forma nam je konstantno u rastu protekla dva i pol mjeseca, najvažnije je taj trend zadržati, rekao je trener Juga Vjekoslav Kobešćak na konferenciji za novinare ususret 10. kola vaterpolske Lige prvaka koju će Jug igrati protiv Brescije, na bazenu u Gružu, u srijedu, u 18.30 sati.

Jug je četvrti u skupini A, a ekipe od drugog do petog mjesta unutar su dva boda. Stoga, radi se o vrlo važnoj utakmici kako bi se Jug uspio plasirati na Final eight turnir.
- Čeka nas teška utakmica, iako su sve utakmice teške, kako na strani, tako i u Gružu. - rekao je Kobešćak.

Objasnio je kako Brescia ima vrlo jaku ekipu. Igraju tu Petar Muslim, Nicholas i Christian Presciutti, Vjekoslav Pasković, Mlađan Janović, Nikola Vukčević...
- Iskusna su momčad, tako igraju, iskusno. Oni nemaju širinu kao Olympiakos ili Barceloneta, ali s tim iskustvom jako dobro kontroliraju većinu utakmicu. Muslim i Vukčević su odličan centarski par, to im je najveći napredak u odnosu na prošlu sezonu. Imaju odličnu obranu, najboljeg golmana, momčad koja je u principu prošla sve i oni su uvijek spremni za ovakve utakmice. - naveo je Kobešćak.

Što se tiče borbe za plasman na Final eight, Kobešćak je rekao:
- Četiri kluba su unutar dva boda, od ta četiri njih tri će se plasirati. Bez obzira na ovo kolo, ostaje borba do kraja za to četvrto mjesto. Iako, pobjedom protiv Brescije zakoračili bi prema "Final eightu", ako izgubimo bit će jako teško jer u zadnja četiri kola moramo ostvariti četiri pobjede. Definitivno, ovo je jedna od ključnih utakmica, doduše svaka iduća je ključna. - objasnio je Kobešćak.

Na konferenciji za novinare govorio je i kapetan Juga Marko Bijač.
- Iskoristili smo ove zadnje dvije-tri utakmice, pod navodnike malo laganije, kao uvod i pripremu za srijedu, za važnu utakmicu protiv Brescije. Dobro smo trenirali i odradili te utakmice. I evo nadam se da ćemo svi biti zdravi, ova dva dana iskoristiti za dodatnu analizu. Trebat će nam utakmica na sto posto naših mogućnosti. - riječi su Marka Bijača.

- Moramo se dobro spremiti da naš ulazak u utakmicu bude što bolji, da ostanemo u utakmicu kako god se rezultat bude kretao. - zaključio je kapetan Juga Marko Bijač.

frendy250

fabrio250

aerodrom250
konavle 250

zupa 250

zupanija 250