Utorak, 13 Ožujak 2018 10:45

Jadran Barač nakon Konvencije SDP-a: Mi ne smijemo biti ekskluzivna stranka

Piše:

Predsjednik dubrovačkog SDP-a Jadran Barač kao delegat sudjelovao je na stranačkoj izvještajnoj Konvenciji održanoj pod sloganom „Sve je na nama“. Od članova dubrovačkog SDP-a, sudjelovali su tu kao delegati i potpredsjednici dubrovačke organizacije Roni Mladinić i Davor Mrša.

Barač je na čelu dubrovačkog SDP-a od nedavno, odnosno još ima za udariti osobni pečat stranci, a kako su na Konvenciji iznijete i programske smjernice, za portal Dubrovnikpress.hr rekao je više upravo i o tom novom mogućem smjeru dubrovačkih socijaldemokrata.

- Dio onoga što je predsjednik Davor Bernardić govorio definitivno se može primijeniti i na Dubrovnik. Dakle, Bernardić je govorio i o svijetu rada, o mladima. Ulaganju u mlade. Smatram kako Dubrovnik upravo ima problema sa stambenim zbrinjavanjem obitelji, cijena kvadrata, samog načina sezonskog zapošljavanja... Trenutno se mladi u Gradu ne mogu dugoročno stabilizirati. Nama je u SDP-u jedan od ciljeva upravo poboljšati taj dio života. Dakako, to je samo jedan od aspekata Bernardićevog govora, ali istovremeno onaj kroz koji se jasno može preslikati prizma našeg socijalnog djelovanja. - objasnio je Barač.

- No, naglasio bih kako programski paket kojega je predstavio predsjednik stranke Bernardić nije i krajnji paket mjera. On će se donijeti kasnije, ovo je jedan načelni sažeti skup točaka kako će se kretati politika stranke. - naglasio je Barač.

Iz svega toga, istaknuo je, može se povući paralela i s novom politikom dubrovačkog SDP-a.
- Mi ne smijemo biti ekskluzivna stranka! To znači da ne smijemo biti zagovaratelj samo i isključivo naših ideja i programa, kako je nažalost prečesto bilo u prošlosti. Dakle, trebamo otvoriti vrata svim građanskim inicijativama, nestranačkim osobama, svakome tko zna misliti, a u kontekstu promišljanja naših načela, a što se odnosi na mlade, žene, socijalno ugrožene, sve oblike neravnopravnosti. Znači, obuhvatit ćemo jedan skup građana koji žele dobro Dubrovniku, mobilizirati ih, a kako bi svi skupa preuzeli odgovornost za Grad i konkretne promjene u njemu. - kazao je Barač.

Ove riječi, dakle, oko smjera dubrovačke organizacije, nagnale su ga da se osvrne i na priču oko slogana stranke. Naime, na Konvenciji stranke postalo je poznato kako će novi slogan SDP-a biti "Sve je na nama", a što su poneki i ismijavali.
- Taj slogan ne treba tumačiti da mi pojedinačno preuzimamo odgovornost, nego da omogućimo priključiti sve raspoložive resurse koje ova zemlja nudi, dakle da otvorimo vrata svakome tko želi dobro Hrvatskoj. A kako bi kreirali nove standarde u politici, kako bi se svi skupa odmaknuli od koruptivnih i štetnih radnji koje su dovele do ove situacije u zemlji. - zaključio je za portal Dubrovnikpress.hr predsjednik dubrovačkog SDP-a Jadran Barač.

frendy250

fabrio250

aerodrom250
konavle 250

zupa 250

zupanija 250