Utorak, 13 Ožujak 2018 13:06

Župan Dobroslavić: Lokacijska dozvola za Lučino razdolje za dva do tri mjeseca

Kad će nakon deset godina svanuti sunce na Lučinom razdolju, pitao je župana Nikolu Dobroslavića na sjednici Županijske skupštine SDP-ov vijećnik Davor Penić, aludirajući na početak izgradnje županijskog Centra za gospodarenje otpadom.

Penić je tako pitao i kad će se okončati papirnati dio projekta te kad će za ovaj projekt biti ishodovana lokacijska i građevinska dozvola.

- Centar će se početi graditi kad nam prestanu podmetati noge, a spomenut ću tamo neke u Ministarstvu zaštite okoliša. - odgovorio je Peniću Dobroslavić.

Podsjetivši takvim odgovorom Penića na nerazumijevanje na koje je oko realizacije ovog projekta Županija imala s pojedinim ministrima, Dobroslavić je naglasio kako izgradnja Centra za gospodarenje otpadom i dalje ostaje jedan od najvažnijih projekata Županije, iako ima poteškoća u njegovoj realizaciji.

-To je jedan od najvažnijih projekata Županije. Vidjeli ste neki dan napise u medijima koji su na čudan način komentirali izgradnju tog centra, nešto primjerice da župan ne zna što radi. Naravno da se na takve napise nismo osvrtali. Ide s teškoćama, ali ćemo ga realizirati i bit će financiran sredstvima iz europskih fondova po najvišim europskim i hrvatskim standardima. Izgradnja Centra je u svim dokumentima, tako da su sve pretpostavke za njegovu realizaciju tu. Imamo poteškoća, ali lokacijsku dozvolu očekujemo za dva do tri mjeseca. Nakon toga slijedi popunjavanje prijave za EU fondove, izrada troškovnika i glavnog projekta za građevinsku dozvolu. - rekao je Dobroslavić.

N.Metković

frendy250

fabrio250

aerodrom250
konavle 250

zupa 250

zupanija 250