Ponedjeljak, 09 Travanj 2018 09:34

Ana Perović-Alamat: Pokojni trener Radovanović rekao je da nam ostavlja klub na čuvanje

Piše:

Bivša uspješna atletičarka Ana Perović-Alamat krajem ožujka nakon duge trakavice preuzela je Atletski klub Dubrovnik. U kratkom razgovoru za portal Dubrovnikpress.hr rekla je više o budućim smjernicama u radu ovoga kluba, posebno naznačivši kolika je njoj čast voditi klub u kojem je odrasla.

Perović-Alamat rekla je više o stanju zatečenom u klubu.

- Za početak, od negativnijih stvari, bez našeg znanje promijenjene su brave na atletskom stadionu pa djeca nisu mogla ući na stadion. Kupili smo nove brave, sve promijenili, djeca sad normalno rade i odlaze na trening. Nismo zatekli niti pečat broj 1, a ostale stvari su normalne. Mi smo napravili sastanak izvršnog i nadzornog odbora, donijeli smo nove zaključke, napravili primopredaju između opunomoćenice Marine Majić i mene, napravili financijski izvještaj, a za dopredsjednicu kluba izabrana je Dalija Milić Kralj. Razgovarali smo o financijama kluba, okvirnom planu natjecanja za travanj, ali i razne teme oko svega što ćemo raditi u budućnosti. - objasnila je Perović-Alamat.

Rekla je kako će se sad ažurnije raditi.

- I do sad su se u razumnom roku sazivale skupštine i sastanci, ali sad će to biti još češće. Već u ponedjeljak imamo novi sastanak, treba tu uraditi i dosta tehničkih stvari, poput izrade majica djeci za nadolazeći Du Motion, a tražimo i još jednog trenera, odnosno trenericu. Uglavnom, većina naših planova sad je oko djece i njihovog razvijanja. - navela je.

- Pričali smo s izbornikom reprezentacije Žakom Martinekom koji nam se ponudio da dolazi jednom godišnje kako bi gledao naše atletičarke i atletičare, vidio nove nade, poradio na njihovim programima. Radi se o vrhunskom stručnjaku, a tu će se raditi i ljetni kampovi. Imamo i naše seniore, oni redovito nastupaju, a ustroj je takav da sami to financiraju. - kazala je Perović-Alamat.

Objasnila je i što za nju znači osobno sad ovo čelno mjesto dubrovačke atletike.

- Roditelji su me i prije zvali, pitali oko treninga. Uvijek sam bila oko kluba, onda je došla ta ideja o Školi trčanja, dakle nije sport nikad izašao iz mene. Ovdje sam jer nemam nikakvih interesa. Pokojni trener Zvonko Radovanović je rekao da nam ostavlja klub na čuvanje, naglasivši da ga mi moramo voditi. To je naš klub, mi smo djeca atletike, ljudi koji smo u upravi već petnaestak godina. Na kraju, naravno da je ogromna čast biti predsjednicom toga svega. - zaključila je za portal Dubrovnikpress.hr.

frendy250

fabrio250

aerodrom250
konavle 250

zupa 250

zupanija 250