Srijeda, 11 Travanj 2018 11:25

Kobešćak uz Final four Regionalne lige: Nismo još niti blizu maksimuma

Piše:

Ovo je neizvjesniji turnir od onih zadnjih godina, sve četiri momčadi sudjeluju da osvoje trofej, rekao je trener Juga Vjekoslav Kobešćak na konferenciji za novinare ususret Final Four turniru Regionalne lige koji će se održati u petak i subotu u Dubrovniku.

Jug će u polufinalu igrati protiv splitskog Jadrana, u petak, u 20 sati. Drugi polufinalni par čine Jadran iz Herceg Novog i Mladost.
- Nećemo imati puno vremena za pripremu, ali vjerujem u svoje igrače i radili smo kroz cijelu sezonu da bi bili spremni na ove situacije. Što se tiče umora, znali smo kalendar, tako smo pokušali pripremiti igrače, mentalno i tjelesno. Vjerujem da u njima ima snage za važan turnir. Raspored je zgusnut i težak, a u njima je umor s obzirom na obaveze, ali pripremali smo se i bit ćemo dobri. - rekao je Kobešćak.

- Ovo što igramo u drugom dijelu sezone je bolje nego prije. Nismo još niti blizu maksimuma. - objasnio je Kobešćak.

Na pitanje što je Jug dobio od ovogodišnje Regionalne lige, Kobešćak je odgovorio:
- Ušli smo s novom momčadi. U ligaškom dijelu smo bili najbolji i izvedbe su bile jako dobre, mada su izvedbe nekih protivnika bile loše jer su se postavljali inferiorno prema nama. Ubacili smo 16 igrača iz pogona, više-manje svi su zadovoljili, a neki su jako lijepo iskoristili svoju priliku. Ovo je za nas bio prijelazni period nakon dvije godine velikih uspjeha u nešto novo. Vjerujem da imamo budućnost uz ovaj kostur ekipe i u Europi. - dodao je Kobešćak.

Igrač Juga Maro Joković je rekao kako splitski Jadran Dubrovčanima nije stvarao probleme u prethodnim utakmicama, dodajući da se u "jednoj utakmici uvijek može dogoditi iznenađenje".
- Kad je jedna utakmica, tu su drugačije tenzije i psihološka priprema i oni tu traže svoju šanse. Očekujem naš stopostotan angažman, kao i uvijek. - objasnio je Joković.

Na pitanje kako komentira što u utakmici protiv Barcelonete u Ligi prvaka, u kojoj je Jug zabilježio poraz, nije uputio niti jedan šut na gol, Joković je odgovorio da situacija nalaže hoće li se šutirati, navodeći kako je "bitniji kolektiv od individualne statistike igrača".

Kobešćak i Joković nisu željeli komentirati potencijalnog protivnika u finalu dok ih čeka splitski Jadran, tek su istaknuli kako je praktički svejedno protiv koga će igrati ako svladaju Splićane.

frendy250

fabrio250

aerodrom250
konavle 250

zupa 250

zupanija 250